Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βια κατα των γυναικων

Ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά μόνο στα χαρτιά και στις διακηρύξεις καλών προθέσεων, χαρακτηρίζουν τα μέλη της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το αναθεωρημένο κείμενο της Εθνικής Στρατηγικής και το σχέδιο δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών 2023-2028.

Παράλληλα, οι βουλευτές που ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για το κείμενο, χαρακτηρίζουν ως την μεγαλύτερη αδυναμία της εν λόγω Στρατηγικής τον ανεπαρκή έως, ανύπαρκτο προϋπολογισμό.

Γιώργος Κουκουμάς – Προδρεύων Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Αν όμως δεν υπάρχει προϋπολογισμός, αν όμως δεν υπάρχουν κοστολογημένες δράσεις και αν δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, από κάθε μια από αυτές, δεν θα μπορούμε να μιλούμε για αποτέλεσμα».

Ρίτα Σούπερμαν – Βουλευτής ΔΗΣΥ

«Πολλές φορές, η εφαρμογή των μέτρων συγκρούεται με το αναχρονιστικό σύστημα της δικαιοσύνης, τις αναχρονιστικές αντιλήψεις των λειτουργών, αλλά και την γραφειοκρατία. Που πρέπει να συνάδουν με τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας, όπως η βία κατά των γυναικών, που παίρνει σήμερα, δυστυχώς, την μορφή πανδημίας». 

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων τμημάτων, ενημέρωσαν τους βουλευτές, για τις αλλαγές και δράσεις που έγιναν μέχρι σήμερα.

Αλεξάνδρα Ατταλίδου - Βουλευτής Οικολόγων

«Οι απαντήσεις που πήραμε σήμερα, δεν είναι ικανοποιητικές, με την έννοια ότι υπάρχουν, τρομερά δυσεπίλυτα προβλήματα, στην αντιμετώπιση της βίας».

Τα μέλη της επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντοπίζουν λάθη, αστοχίες και παραλείψεις σε διάφορες υπηρεσίες και διαδικασίες, όπως είναι η απουσία νομικής αρωγής σε όλα ανεξαιρέτως, τα θύματα βίας, καθώς και θέματα με την επανένταξη τους στην κοινωνία, αλλά και με την ανάγκη για επέκταση και ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων για τους δράστες.