Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία Σωτήρα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τον Δήμο Σωτήρας, ενάντια στις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με την παραλιακή περιοχή.

Κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας οι κάτοικοι Σωτήρας έκλεισαν την αερογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α3 (Αγίας Νάπας – Λάρνακας) που οδηγεί προς Αγία Θέκλα – Σωτήρα.

Ο Γιώργος Τάκκας Δήμαρχος Σωτήρας δήλωσε πως «βρισκόμαστε εδώ στην τουριστική περιοχή της Σωτήρας σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε, για το γεγονός ότι τον Νοέμβριο του 2020 είχαμε το τοπικό σχέδιο των Κοκκινοχωρίων, περιλαμβανομένου και του Δήμου Σωτήρας, και μετά από έξι ακριβώς μήνες το Τμήμα Περιβάλλοντος, πήρε κάποιες αποφάσεις οι οποίες εκμηδενιζουν την αξία του τοπικού σχεδίου αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την τουριστική περιοχή της Σωτήρας».

Ανέφερε πως θα προχωρήσουν και σε πιο δυναμικές εκδηλώσεις «γιατί νιώθουμε ότι έχουμε δίκιο, και παλεύουμε για τα δίκαια των δημοτών της Σωτήρας, για τους νέους μας που χρειάζονται δουλειές και για τον τόπο που χρειάζεται ανάπτυξη».

Ο Χρήστος Ζαννέττου Δήμαρχος Αγίας Νάπας δήλωσε πως «είμαστε εδώ στον παραλιακό Δήμο Σωτήρας για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια διαμαρτυρίας. Μια προσπάθεια η οποία ουσιαστικά δεν αφορά μόνο τον Δήμο Σωτήρας αφορά ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου. Μια επαρχία η οποία έχει μόνο απομείνει το 15%, μια επαρχία η οποία αναμένουμε τα τοπικά σχέδια την τελευταία εικοσαετία, μια επαρχία η οποία όλοι γνωρίζουμε πως είναι αδικημένη».

Σημείωσε πως «απαίτηση και αίτημα μας, έκκληση μας και παράκληση μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εμπλακεί διότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί». Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα πρόβλημα το οποίο καθηλώνει ολόκληρη την επαρχία από τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο. «Ένα πρόβλημα καθηλώνει όλους μας εδώ για το μέλλον των παιδιών μας όπου αγγίζει ολόκληρη την ακτογραμμή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου μιας επαρχίας και μιας περιοχής η οποία στήριξε την οικονομική δραστηριότητα όταν έγινε η τουρκική εισβολή» σημείωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Ο κ. Ζαννέττου κάλεσε «όλους τους αρμόδιους όλους τους πολιτικούς όλους τους βουλευτές όλους τους υπουργούς να δουν με νηφαλιότητα αυτό τον πρόβλημα και να δοθούν λύσεις».

«Η επαρχία το χρειάζεται. Δεν είμαστε δευτερεύουσα επαρχία, είμαστε μια επαρχία με ιστορία και όνομα. Απαίτηση και αίτημα μας είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστούμε ισότιμα όπως αντιμετωπίζονται και πολλά άλλα πράγματα στην χώρα μας,» κατέληξε.  

Ο Σάββας Κκοσιής Πρόεδρος της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου δήλωσε πως «ως επιχειρηματικός κόσμος της επαρχίας Αμμοχώστου στηρίζουμε τα αυτονόητα».

 «Είναι αδιανόητο στην Κύπρο του 2023 να βγαίνουμε και να κλείνουμε δρόμους και όλα αυτά να μην έχουν λυθεί στα γραφεία σωστά νομότυπα ισορροπημένα» πρόσθεσε.