Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο αστεροειδής

Θέμα ευρείας συζήτησης έγινε διεθνώς το τελευταίο 24ωρο ένας αστεροειδής μεγέθους δέκα λεωφορείων, ο οποίος αναφερόταν σε δημοσιεύματα ότι κατευθύνεται από το φεγγάρι στη γη. Καθησυχαστικός ωστόσο εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, ξεκαθαρίζοντας πως ο πλανήτης, δεν αντιμετωπίζει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Δανό, ο εν λόγω αστεροειδής σύμφωνα και με την ίδια τη NASA δεν κατευθύνεται προς τη γη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν φέρνει σε κίνδυνο τον πλανήτη μας, να μην ανησυχεί το κοινό γιατί δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος».

Παρουσιάζοντας παράλληλα επίσημα γραφικά από την NASA, ανέφερε πως είναι αρκετοί οι αστεροειδείς σε καθημερινό επίπεδο που εντοπίζονται, ομοίως και ο συγκεκριμένος, οι οποίοι δεν απειλούν τον πλανήτη μας.

Προχώρησε παράλληλα σε προσομοίωση της πορείας που θα ακολουθήσει ο συγκεκριμένος αστεροειδής, με την τροχιά του όσο περνά η ώρα, να περνά μακριά από τη γη. «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος» επανέλαβε ο κ. Δανός.