Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Ενάντια στην παραχώρηση μεταβατικής περιόδου 24 μηνών σε γιατρούς που δεν είναι στο ΓΕΣΥ και συνεργάζονται με νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ, τάσσεται το Υπουργείο Υγείας, ως επίσης και τα πλείστα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ευθύμιος Δίπλαρος – Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας

«Θα αναμέναμε ως ΔΗΣΥ από το Υπουργείο Υγείας να ερχόταν με νομοσχέδιο συγκεκριμένο να κάλυπτε το όλο ζήτημα από την ώρα όμως που το Υπουργείο Υγείας είναι αρνητικό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και αυτή είναι και η δική μας θέση».

Η συζήτηση άνοιξε ξανά στην Επιτροπή Υγείας μετά από πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου με αφορμή ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, η οποία αναμένεται να ενταχθεί στο ΓεΣΥ το Σεπτέμβριο και στην οποία εργάζονται 30 ιατροί που δεν είναι στο ΓεΣΥ.

Πανίκος Λεωνίδου – Βουλευτής ΔΗΚΟ

«Αυτή η πρόταση είναι καθόλα συνταγματική και επιδιώκει να ισορροπήσει και να δώσει το ίδιο δικαίωμα που έχει δώσει ο πρώην Υπουργός Υγείας, όταν εντάσσονταν δημόσιο νοσηλευτήρια από τη Λευκωσία».

Μαρίνα Νικολάου – Βουλέυτρια ΑΚΕΛ

«Έχουμε ήδη εκφράσει τη διαφωνία μας και με την ευκαιρία αυτή τονίζουμε ξανά ότι όποια αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το ΓεΣΥ, πρέπει να στοχεύει στη βελτίωση του διασφαλίζοντας παράλληλα τη φιλοσοφία του».

Η Επιτροπή Υγείας εξέτασε και την πορεία υλοποίησης του Γενικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας ότι εντοπίζονται στρεβλώσεις οι οποίες χρήζουν διόρθωσης, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

Αναφέρθηκε επίσης πως ο προϋπολογισμός του ΓεΣΥ αυξήθηκε κατά 62%, χωρίς να υπάρξει ανάλογη αύξηση των προσφερόμενων υπηρεσιών.