Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π9΄8θ

Τη διεξαγωγή δίωρης εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, την ερχόμενη Τρίτη, αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των μελών του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, με  σκοπό να εκφράσουν τη διαφωνία τους στις αποφασισθείσες μετατροπές και στο να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί  μεταξύ 11:30 και 13:30.

Σε ανακοίνωσή, της η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει πως η απόφαση λήφθηκε χθες κατά η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μελών του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων, η οποία καταπιάστηκε με σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δεσμοφύλακες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με την ΙΣΟΤΗΤΑ για τα ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν από τον Αν. Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών θα δοθεί περιθώριο δύο μηνών, ώστε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προτού προβούμε στη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων.

Η Γενική Συνέλευση, αναφέρει η ανακοίνωση, υπερτόνισε την ανάγκη δημιουργίας αναγνωρισμένης ακαδημίας Δεσμοφυλάκων σε μόνιμη βάση και την ανάγκη δημιουργίας νέων Φυλακών, σε κατάλληλη περιοχή, με σύγχρονες, λειτουργικές και αντισεισμικές προδιαγραφές. Εκφράστηκε, επίσης, έντονη διαφωνία για τα αποσπασματικά μέτρα που λήφθηκαν με την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για μετατροπή της ανοικτής φυλακής και του ΚΕΑ κλπ.

Όπως σημειώνεται η Συντεχνία εκπροσωπεί την πλειοψηφία του προσωπικού των φυλακών, το οποίο διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στις Κεντρικές Φυλακές και έχει βιώσει την περιθωριοποίηση και τη φημολογία των προηγούμενων χρόνων, η οποία είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ασφάλεια, την υγεία και την έκθεση σε κινδύνους που ελλοχεύουν.