Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργ

Ο Νίκος Βέρτης έδωσε συνέντευξη, όπου μίλησε στο gossip-tv για τη σχέση με τον πατέρα του, με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στις συμβουλές που του έχει δώσει ο πατέρας του, στις συμβουλές που του έχει δώσει εκείνος, στα κοινά χαρακτηριστικά τους και στο τι θα ήθελε να περάσει ο ίδιος υποθετικά στο παιδί του.

Σχετικά με την προσωπικότητα του πατέρα του, ο γνωστός τραγουδιστής είπε: «Η ηθική του, η τιμιότητά του, ένας άνθρωπος που μόνο καλοσύνη και αγάπη έχει να δώσει στους δικούς του ανθρώπους και στους φίλους του, η εργατικότητά του και νομίζω ότι από τον πατέρα μου έχω μονάχα πράγματα να θαυμάζω. Είμαι πολύ τυχερός είχα και έχω ένα πατέρα, που πάντα ό,τι και αν έκανε στη ζωή του, ήταν κάτι που στα δικά μας μάτια, τα δικά μου και του αδελφού μου, περνούσανε κάτι σα στόχος. Πρότυπό μας πάντα σε ότι και αν έκανε. Ακόμη και τώρα που είναι πιο μεγάλος σε ηλικία και είναι πιο ήρεμος από τη δημιουργία και εργατικότητα, γιατί στην ηλικία που είναι ο πατέρας μου στα 80 του, είναι πιο ήρεμος γενικά. Ακόμη και την ηρεμία που έχει τώρα την θαυμάζω και θα ήθελα στην ηλικία του να την έχω και εγώ».

Για τη συμβουλή που του έχει δώσει ο πατέρας του και την ακολουθεί, είπε: «Να κάνετε μόνο αυτά που αγαπάτε. Ναι... ναι. Τα περισσότερα τα κάνω. Πολλές φορές τον ακούω, όχι πάντα».

Για το τι συμβουλή θα έδινε ο ίδιος στον πατέρα του, ο ερμηνευτής σχολίασε: «Να είναι ζωηρός στο μυαλό, να παραμείνει αισιόδοξος άνθρωπος, και δυνατός γιατί έχει αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα στη ζωή του, από οικονομικά μέχρι θέματα υγείας, και τα αντιμετώπισε σαν μια σφιχτή και σκληρή γροθιά και θέλω να παραμείνει έτσι γιατί αν παραμείνει έτσι νομίζω ότι θα ζήσει για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα».

«Δε ξέρω αυτό θα σας το πει η μητέρα μου», είπε για το αν έχει πάρει κάποιο χαρακτηριστικό από τον πατέρα του και συνέχισε λέγοντας ότι έχει μοιάσει στον πατέρα του, κάτι που του το τονίζει αρνητικά η μητέρα του.

Σε ερώτηση για το τι θα ήθελε να μεταδώσει κάποια στιγμή στα δικά του παιδιά, ο Νίκος Βέρτης απάντησε: «Να γίνουν καλοί άνθρωποι. Όχι η υστεροφημία μόνο, αλλά αυτό που θα αφήνουν δίπλα σε μια παρέα όταν θα φεύγουν από την παρέα, όχι το πόσο όμορφος είναι, όχι το πόσο πλούσιος είναι, όχι τι έχει πετύχει στη δουλειά του και στην καριέρα του σε ότι έχει κάνει αλλά όταν θα φύγει από την παρέα, θα ήθελα όταν θα έχω ένα παιδί να λένε τι καλό παιδί είναι αυτός ο άνθρωπος. Να μπαίνει σε μια παρέα και η παρέα να μη θέλει να φύγει. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν αυτή την ενέργεια, την αγάπη μέσα τους. Πόσο πιο κολακευτικό πράγμα για ένα γονιό να ακούει για το παιδί του το πόσο καλός άνθρωπος είναι».

«Δεν ξέρω για εμένα.. Θα ήταν τιμή μου να ακούνε οι γονείς μου από φίλους μου και από ανθρώπους που συναναστρέφομαι κάτι τέτοιο», είπε στο τέλος ο γνωστός τραγουδιστής.

Πηγή: protothema.gr