Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μετά από πολύχρονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της κοινότητας της Κοκκινοτριμυθιάς για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, το πρόβλημα βαίνει προς επίλυση.

Εντός των επόμενων βδομάδων, ολοκληρώνονται τα έργα αναβάθμισης που διενεργούνται στο Κέντρο, στα οποία περιλαμβάνεται και νέα εξωτερική περίφραξη, που σύμφωνα με τους αρμοδίους θα βάλει τέλος στο συνεχές πήγαινε-έλα χωρίς κανένα έλεγχο.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών, Λοϊζος Χατζηβασιλείου «Αυτό που θα διασφαλίσει η νέα περίφραξη είναι ότι τα άτομα που θα βρίσκονται στο χώρο του Πουρνάρα για εκείνο το χρονικό διάστημα που πρέπει να παραμένουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν στο χώρο. Επίσης, καθίσταται πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος όσων μένουν μέσα στο χώρο για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και εγκαίρως να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο υποβολής αίτησης ασύλου.»

Ικανοποίηση για το νέο μέτρο

Οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμυθιάς και των γύρω κοινοτήτων εκφράζουν ικανοποίηση από το μέτρο, το οποίο όπως σημειώνουν ήταν αναγκαίο προκειμένου να τερματιστούν και φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων που καταγράφονταν στην περιοχή και που οι ίδιοι αποδίδουν σε ενοίκους του Πουρνάρα.

«Υπήρχε θέμα με την περίφραξη, ήταν συχνά αντικείμενο παραβιάσεων με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν άτομα στο Πουρνάρα και να υπάρχουν και άλλα φαινόμενα τα οποία δεν ήταν βοηθητικά για την κατάσταση.» πρόσθεσε ο κ. Χατζηβασιλείου. 

Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει και η εκστρατεία ενημέρωσης της κυβέρνησης σε χώρες της Αφρικής, η οποία έχει ως στόχο να αποδομήσει την εικόνα που παρουσιάζει την Κύπρο ως παράδεισο για τους μετανάστες.