Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Περίπου 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι που διαμένουν στο Πουρνάρα δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση, ενώ τα σωματεία που ασχολούνται με θέματα μεταναστών αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω του ότι θεωρούνται "υψηλού κίνδυνου", αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη Δευτέρα.

Η εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε ότι, τα δύο περίπου τελευταία χρόνια η ροή έχει αυξηθεί πάρα πολύ και όσον αφορά στους μετανάστες αλλά και τους ασυνόδευτους ανήλικους και προσπάθειά τους είναι να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παιδιών αυτών όσον αφορά τη στέγασή τους, και πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και δικαιώματα τους.

Είπε ότι έχουν υπόψη τις συνθήκες στο Πουρνάρα και προσπαθούν να μένουν όσο το δυνατό λιγότερο εκεί οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, αλλά για να φύγουν από εκεί πρέπει να τους βρίσκουν θέση σε προγράμματα ή Στέγες. Το 2022 οι θέσεις που παρέχονται σε αυτούς τους ανήλικους έχουν αυξηθεί σε πάνω από 900, μέσω προγραμμάτων που έχουν δημιουργηθεί και Στεγών, είπε.

Σημείωσε ότι στο Πουρνάρα έχουν διαμορφωθεί οι ζώνες ασφάλειας για να διαμένουν τα ασυνόδευτα παιδιά και ότι ισχύει ότι δεν υπάρχει εκεί κάποια εκπαίδευση επειδή είναι χώρος προσωρινής παραμονής, όμως μένουν περισσότερο λόγω έλλειψης χώρων διαμονής τους.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν και τα κόμματα.