Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για τον Ευγένιο Σταροσέλσκι. Αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για το μεγάλο ταξίδι.

Έχοντας μαζί του τα άκρως απαραίτητα αλλά και τη σύζυγο του ο εκπρόσωπος της Κύπρου, Ευγένιος Σταροσέλσκι, ταξιδεύει στο Πακιστάν με στόχο την κατάκτηση της κορυφής του βουνού Κ2. Μιας κορυφής που αποτελεί τις πιο θρυλικές του πλανήτη.

«Αρχίζω για το δεύτερο υψηλότερο βουνό του κόσμου το Κ2. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την ιστορία της Κύπρου, σκαρφαλώνοντας στο πιο επικίνδυνο βουνό του κόσμου», ανέφερε ο Ευγένιος Σταροσελσκι.

Όπως ανέφερε, το να καταφέρει κάποιος να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Φονικού Βουνού όπως ονομάζεται είναι το όνειρο κάθε επαγγελματία ορειβάτη.

«Αν όλα πάνε καλά η σημαία της Κύπρου θα κυματίζει στην κορυφή του βουνού Κ2, σε 8,611 μέτρα υψόμετρο, στο πιο επικίνδυνο και δύσκολο βουνό στον κόσμο», σημείωσε ο κ. Σταροσέλσκι.

Το ταξίδι του Ευγένιου Σταροσέλσκι θα διαρκέσει περίπου έξι βδομάδες.

Η ανάβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου εντούτοις σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο Πακιστάν. 

Χορηγός της αποστολής το ΑΝΤ1 και για συνεχής ενημέρωση από την προσπάθεια του μπορείτε να ενημερώνεστε από το ant1live.com