Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Κ2

O Ευγένιος Σταροσέλσκι θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στην προσπάθεια για κατάκτηση μιας από τις πιο θρυλικές κορυφές του πλανήτη της γνωστής Κ2, στο όνομα της οποίας πολλοί ανατριχιάζουν, αφού έχει χαρακτηριστεί και ως το «Φονικό Βουνό». Η προσπάθειά αυτή στηρίζεται και χορηγείται από τον ΑΝΤ1.

 

1

-Ποιος είναι ο Ευγένιος Σταροσέλσκι;

Βρισκόμενος στο στούντιο του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ο Ευγένιος Σταροσέλσκι επισήμανε ότι η προετοιμάσια που απαιτείται για την ολοκλήρωση του στόχου που έχει θέσει είναι πολύ δύσκολή και απαιτητική μέσω συγκεκριμένης διατροφής και καθημερινής άσκησης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι προπονείται εδώ και μήνες για την αποστολή στο Πακιστάν, ωστόσο από σήμερα έχει δέκα μέρες ξεκούρασης πρωτού ξεκινήσει η προσπάθεια του το ερχόμενο Σάββατο (10/06). Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

 

1

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταροσέλσκι αναφέρθηκε και στη συγκεκριμένη διατροφή που ακολουθεί εδώ και μήνες έτσι ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες του βουνού στο Πακιστάν.

 

1

 

1

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν επιχειρήσει να κατακτήσουν την κορυφή Κ2 μόνο 377 άτομα, κάτι που αποδεικνύει την δυσκολία της προσπάθειας. Η συγκεκριμένη βουνοκορφή έχει χαρακτηριστεί και ως «Φονικό Βουνό» αφού ένας στους τέσσερις που προσπαθούν να την κατακτήσουν χάνει τη ζωή του.