Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Κ2

Μια από τις πιο θρυλικές κορυφές του πλανήτη, στο όνομα της οποίας πολλοί ανατριχιάζουν, της Κ2 που ευρίσκεται στο Πακιστάν, θα επιχειρήσει να σκαρφαλώσει ο εκπρόσωπος της Κύπρου, Ευγένιος Σταροσέλσκι.

Η προσπάθεια του στηρίζεται από τον ΑΝΤ1 με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα χρόνων ζωής του τηλεοπτικού καναλιού.
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή αποστολή που θα επιχειρήσει να κατακτήσει το φονικό βουνό. Και εάν ο στόχος επιτευχθεί, στην κορυφή του Κ2, θα κυματίζουν η σημαία της κυπριακής δημοκρατίας και του ΑΝΤ1.

Όπως έχει δηλώσει ο ορειβάτης Ευγένιος Σταροσελσκι, «Με τη στήριξη του ΑΝΤ1 σε 3 εβδομάδες συμμετέχουμε στην Κυπριακή Αποστολή για το Κ2, το δεύτερο ψηλότερο βουνό στη Γη με ύψος κορυφής 8.611 μέτρα και που βρίσκεται στα Ιμαλάϊα στην περιοχή Καρακορούμ και την υψηλότερη κορυφή του Πακιστάν».
Το βουνό είναι γνωστό και ως «Φονικό Βουνό» αλλά και ως «Άγριο Βουνό» δεδομένης της εξαιρετικής δυσκολίας που υπάρχει για ανάβασή. 

Ένας στους τέσσερις που προσπαθούν να το κατακτήσουν χάνουν τη ζωή τους. Με την πιο δύσκολη προσέγγιση να είναι από την κινεζική πλευρά και τηνπιο συνήθη από το Πακιστάν.

 

ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Κ2

Ο Ευγένιος Σταροσέλσκι, ο οποίος κατέχει τον τίτλο «Snow Leopard» #376, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 120 αναβάσεις. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Είμαι στην διαδικασία της προετοιμασίας με καθημερινή εκπαίδευση για να διασχίσω το δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο βουνό στον κόσμο. Έξι φορές τη εβδομάδα γυμνάζομαι με ειδικό εξοπλισμό για να είμαι σε θέση να αντεπεξέλθω και ελπίζω.. είμαι βέβαιος πως θα είμαι έτοιμος για να φέρω εις πέρας την αποστολή».

Διαμονή σε ειδικό αντίσκηνο εντός του σπιτιού, ειδική διατροφή και σκληρή γυμναστική είναι μερικά από τα καθημερινά πράγματα που κάνει ώστε να είναι έτοιμος για το «Φονικό Βουνό».

Στο πλευρό του θα βρίσκεται και ο πολύ γνωστός οδηγός βουνού από το Νεπάλ, Νιρμάλ Πούρτζια ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά ντοκιμαντέρ «14 Peacks: Nothing is Impossible» και κατάφερε να σκαρφαλώσει τις 14 πιο υψηλές κορυφές του κόσμου πάνω από 8.000 μέτρα υψόμετρο σε λιγότερο από εφτά μήνες.

Για τις εξελίξεις της προετοιμασίας του Ευγένιου Σταροσέλσκι θα αναρτούνται στο ειδησεογραφικό πόρταλ του ΑΝΤ1, ant1live.com.