Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δανος

Τελικά έχουν οι Αμερικανοί στα χέρια τους UFO (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα) ή όχι; Το ερώτημα κλήθηκε από τον ΑΝΤ1 να απαντήσει ο Γιώργος Δανός, πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για το θέμα που απασχολεί όλο τον πλανήτη.

Ο κ. Δανός κλήθηκε από την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» να τοποθετηθεί στις αναφορές του πρώην αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών Ντέιβιντ Γκρους, o οποίος ήταν επικεφαλής αναλυτής Ανεξήγητων Ανώμαλων Φαινομένων (Unexplained Anomalous Phenomena, UAP) σε υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης. Αναφορές που έγιναν viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και συζητούνται έντονα από ειδικούς και μη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δανός, ο Ντέιβιντ Γκρους δεν είναι κάποιος τυχαίος ή άσχετος και οι συνάδελφοί του μιλούν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Επεσήμανε πως οι δηλώσεις του δεν έγιναν σε κάποια ΜΜΕ αλλά στο ίδιο το Κογκρέσο και ότι εάν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του θα έχουν κοσμογονικές συνέπειες.

Πρόσθεσε ότι ο Γκρους ήταν για δεκατέσσερα χρόνια στην υπηρεσία του και αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να αποχωρήσει από επικεφαλής της υπηρεσίας του και να κάνει τη συγκεκριμένη καταγγελία στο Κογκρέσο. «Δεν είναι μια τυχαία καταγγελία αυτή. Αντιλαμβανόμαστε πως εάν αυτό που λέει δεν διασταυρωθεί και ψεύδεται σαφώς θα έχει τεράστιες συνέπειες και μεγάλες ποινές. Γιατί δεν βγήκε να μιλήσει σε κάποιες εφημερίδες αλλά στο ίδιο το Κογκρέσο. Και εκ των υστέρων βγήκαν υψηλά ιστάμενοι συνάδελφοί του και είπαν ότι ο χαρακτήρας του είναι ακέραιος, άρα ήρθαν και τον στηρίζουν για αυτά που λέει.», σημείωσε ο κ. Δανός.

Επεσήμανε δε ότι το Κογκρέσο απάντησε πως θα γίνει μία ακρόαση και θα καλέσουν διάφορους μάρτυρες για να εξετάσουν τις αναφορές του Γκρους, να γίνει μία εις βάθος μελέτη για να αποφασίσουν τι συμβαίνει και ένα πραγματικά υπάρχει στην κατοχή της αμερικανικής κυβέρνησης, των μυστικών υπηρεσιών, σκάφος εξωγήινης προέλευσης και μη ανθρώπινης κατασκευής.  

Ο κ. Δανός αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό του 1947 όπου ένα αντικείμενο έπεσε στην έρημο του Νέου Μεξικού και υπάρχουν φωτογραφίες του σκάφους που 50 χρόνια αργότερα  χαρακτηρίστηκε ως μπαλόνι. Και αυτό έγινε όταν ζητήθηκε η υπόθεση να αποχαρακτηριστεί. Σήμερα, ανέφερε, άλλα 25 χρόνια μετά έχουμε μια αυτή τη σοβαρότατη δήλωση.

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στα όσα λέχθηκαν από αρμόδιους της NASA πριν από μία εβδομάδα ότι μελετήθηκαν 800 αντικείμενα και προστίθενται κάθε μήνα άλλα 50-100 και από αυτά το 2%-5% εξακολουθούν να είναι ανώμαλα φαινόμενα. Δηλαδή δεν έχουν εξήγηση με τις φυσιολογικές εξηγήσεις που δίνουμε πάντα ότι είναι άστρα, μπαλόνια ή αντικείμενα ανθρώπινης κατασκευής.

Πρόβαλε μάλιστα και ένα βίντεο με άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που εντοπίστηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής να τρέχει με πολύ ψηλή ταχύτητα χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του.

Ο κ. Δανός σημείωσε ότι το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη ορίσει την ημερομηνία για την ακρόαση της υπόθεσης η οποία αναμένεται με τεράστια αγωνία όχι μόνο από τους Αμερικανούς αλλά από ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που διερωτώνται εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

«Δεν ξέρω που θα καταλήξουμε με αυτές τις δηλώσεις αλλά ας κάνω μια εικασία: Εάν οι δηλώσεις του Γκρους μελετηθούν και μας πουν ότι ναι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους αντικείμενο εξωγήινης προέλευσης, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι τεράστιας κοσμογονικής σημασίας. Με άλλα λόγια μας λένε ότι δεν είμαστε μόνοι μας αλλά μας επισκέπτονται και έχουν και στην κατοχή τους τέτοια αντικείμενα. Είναι κάτι γιγαντιαίο!»