Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδ

Άφησαν τις δουλειές τους για τέσσερις ώρες τα μέλη του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών   καταγγέλλοντας τον ΟΑΥ για έλλειψη ανταπόκρισης   στην ύστατη προσπάθειά  για επίλυση του θέματος που αφορά στην αύξηση της μονάδας τους. Προειδοποιούν μάλιστα  με 24ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που το αίτημα τους δεν ικανοποιηθεί.

«Εφτάσαμε σε αυτή την απόφαση γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την στάση του Οργανισμού και οι φυσιοθεραπευτές εξαντληθήκαν, έχουμε φυσιοθεραπεύτρια που βάζουν λουκέτο», επισήμανε η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, Ειρήνη Ζαννέτου.

Σε παρέμβαση στο «Μέρα Μεσημέρι» η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ, Μόνικα Κυριάκου, σημείωσε πως ο μόνος τρόπος εξεύρεσης λύσης είναι ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, κάτι που σύμφωνα με τους φυσιοθεραπευτές δεν είναι εύκολο να γίνει καθώς πρέπει να αφήσουν τους ασθενείς για να μεταβούν στα γραφεία του Οργανισμού. 

«Η ανταλλαγή απόψεων δια τηλεοράσεων δεν είναι η λύση για να βρεθεί το πρόβλημα, δεν μπορεί ο οργανισμός να στέλνει συνεχώς αύξηση του προϋπολογισμού μέχρι ο σύλλογος να θεωρήσει ότι αυτό το ποσό είναι ικανοποιητικό για να προβεί σε άρση μέτρων», ανέφερε η Ανώτερη Λειτουργός ΟΑΥ, Μόνικα  Κυριάκου.

Η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, Ειρήνη Ζαννέτου απορρίπτει την α λεγόμενα του ΟΑΥ πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αύξηση της μονάδας σημειώνοντας πως στόχος είναι η αναγνώριση των αναγκών του πληθυσμού στη φυσιοθεραπεία.
 

«Δεν δεχόμαστε τη συζήτηση για χάρη της συζήτησης , αυτά τα συζητήσαμε εκατό φορές και θεωρώ προσβλητικό και έλλειψη σεβασμού στο επάγγελμα μας ,ότι εμάς δεν ήταν ποτέ το αίτημα μας η αύξηση του προϋπολογισμού», σημείωσε η κ. Ζαννέτου.

Σταθερά με το μέρος των φυσιοθεραπευτών τάσσεται η Υπουργός Υγείας. Συμφωνία  με την  κα Ζαννέτου, η κυρία Κανάρη την ενημέρωσε  πως απευθύνθηκε στον ΟΑΥ ουκ ο λίγες φορές για το θέμα αυτό  τόσο προφορικά όσο και γραπτώς .