Τηλεόραση Ραδιόφωνο
-[ο

Επί τάπητος τέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην Κύπρο, με προεξάρχουσα αυτή που αφορά το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της Υπουργού Υγείας, Πόπης Κανάρη και του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλα Παπαδόπουλου, στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης με την Υπουργό Υγείας, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της υγείας στην Κύπρο με προεξάρχουσα αυτή που αφορά το ΓεΣΥ.

Αναφέρεται ότι η Υπουργός Υγείας ανέπτυξε τις βασικές προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου της και εξέφρασε την αποφασιστικότητα όπως προχωρήσει τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος από πλευράς του ανέδειξε τη σημασία θωράκισης του συστήματος και διασφάλισης της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ σε βάθος χρόνου μέσω του εξορθολογισμού και ενός πιο αποτελεσματικού εποπτικού μηχανισμού ελέγχου.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισήμανε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του προβλήματος των πρώτων βοηθειών, της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, της αντιμετώπισης των καταχρήσεων του ΓεΣΥ και της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε την κ. Κανάρη ότι το ΔΗΚΟ στηρίζει με κάθε τρόπο, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής το έργο του Υπουργείου Υγείας.