Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Άννα Κουκκίδη Προκοπίου Στέλιος Παπαθεοδώρου

Με στόχο την ανάληψη κοινής και συνεργατικής δράσης για αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στους αθλητικούς χώρους και κατ’ επέκταση τη δημιουργία ενός φιλόξενου, ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος τόσο εντός όσο και εκτός των σταδίων για θεατές, υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης το Μνημόνιο Συναντίληψης για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

 

Σε ερώτηση για το αν πρόκειται να αυξηθούν τα εργαλεία που θα έχει στη διάθεση της η Αστυνομία και για το αν γίνονται σκέψεις για κλείσιμο των συνδέσμων των οργανωμένων φιλάθλων η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το ζήτημα δεν είναι να κλείσουν οι σύνδεσμοι των οργανωμένων φιλάθλων και επανέλαβε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη αρχίσει ένα διάλογο με τους; οργανωμένους φιλάθλους.

Στο πλαίσιο αυτό η Υπουργός απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση προς τους οργανωμένους φιλάθλους «για να συζητήσουμε και να ακούσουμε και τη δική τους πλευρά», αναφέροντας πως εντός των ερχόμενων εβδομάδων η πρόσκληση αυτή θα σταλεί και επίσημα σε όλους τους συνδέσμους για να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο μαζί με το Υπουργείο και την Αστυνομία.

Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα στους επόμενους μήνες οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν συγκεκριμένα έργα που θα προκύψουν μέσα από την υλοποίηση του Μνημονίου.  «Έχει καταρτιστεί μια ομάδα εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των δράσεων του Σχεδίου που περιλαμβάνει το Μνημόνιο» σημείωσε.