Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4

Εκδίδεται τελικά στην Γερμανία ο Κενάν Αγιάζ.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 ο Αγιάζ μεταφέρθηκε ήδη από νωρίς το απόγευμα στο Αεροδρόμιο, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για μεταφορά του στη Γερμανία.

Ο γιατρός της επιλογής του, έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε να ταξιδέψει, ωστόσο η γνωμάτευση δεν εισακούστηκε.

Αυτό που μας στεναχωρεί, το μεγάλο μας παράπονο, είναι ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης υιοθέτησε το γερμανικό και τουρκικό αφήγημα «αβρόχοις ποσί» και για την ίδια δράση για την οποία του παραχωρήθηκε το καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα, «για την ίδια ακριβώς δράση τον στέλνουν στην Γερμανία ως τρομοκράτη», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος, Κωστής Ευσταθίου.

Ανέφερε ότι εντός των ημερών θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ για διάγνωση της παραβίασης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για δίκαιη δίκη, που κατά την άποψή του, έχει παραβιαστεί, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να διατάξει την Κύπρο ή την Γερμανία να μην προχωρήσουν, «δεν είναι Εφετείο του δικού μας Εφετείου».

Αύριο στις 09:00 το πρωί θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Κενάν Αγιαζ εξετάστηκε σήμερα από γιατρό της επιλογής του, όπως ανέφερε ο Κωστής Ευσταθίου στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1.

Οι κυπριακές αρχές συμμορφώθηκαν στις εισηγήσεις της  Επιτρόπου Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη και εν όψει της παρέμβασης που έγινε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, έπραξαν το αυτονότητο και ικανοποίησαν το αίτημα του κ. Αγιάζ επιτρέποντάς του να εξεταστεί από ιατρό της επιλογής του.