Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κενάν Αγιάζ

Διαμαρτυρία έξω από τις Κεντρικές Φυλακές διοργανώνει σήμερα στις 6.00 το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», με αφορμή την μεταφορά του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ στη Γερμανία που είναι προγραμματισμένη αύριο Παρασκευή. Καλεί τον κόσμο για μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία σημειώνοντας ότι «η κατάσταση της υγείας του Κενάν δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει».

Όπως αναφαφέρεται στην ανακοίνωση: «Θα είναι πολύ χειρότερα για την υγεία του στη Γερμανία, όπου θα εγκλειστεί στις λεγόμενες φυλακές υψίστης ασφαλείας, αφού τον θεωρούν ύποπτο για τρομοκρατία. Και πάνω από όλα, παραμένει πάντα ο σίγουρος κίνδυνος να μεταφερθεί από την Γερμανία στη Τουρκία».

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» καλεί «κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, και όλους τους υποστηρικτές του αγώνα του Κουρδικού λαού να οργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 6.00 μ.μ., στο χώρο μπροστά στις Κεντρικές Φυλακές, στη Λευκωσία. Καλούμε τις κυπριακές αρχές να μην μεταφέρουν τον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάζ στη Γερμανία. Καλούμε τις κυπριακές αρχές να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε ο αγωνιστής Κενάν Αγιάζ να αφεθεί ελεύθερος».