Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης μίας ημέρας εναντίον τριών προσώπων, δύο ηλικίας 14 και ενός 16 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος, πρόκλησης ανησυχίας, παράνομης συνάθροισης, οχλαγωγίας, κλοπής και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν γύρω στις εννέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 4 Μάϊου.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας το Μεγάλο Σάββατο, στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου «λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε 70 νεαρά πρόσωπα τα οποία προκαλούσαν ανησυχία, επειδή άγνωστοι είχαν κάψει τη σωρό από ξύλα της λαμπρατζιάς τους. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού η φωτιά είχε επεκταθεί σε παρακείμενα κυπαρίσσια καθώς και μέλη της Αστυνομίας προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος για το πυροσβεστικό όχημα και για ρύθμιση της τροχαίας κίνησης». 

Προστίθεται ότι «τα νεαρά πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο, έριξαν αριθμό κροτίδων προς τα μέλη της Αστυνομίας καθώς και εντός παρακείμενης οικίας ιδιοκτησίας άνδρα ηλικίας 73 ετών. Τα μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη».

Από την ρίψη κροτίδων «εκδηλώθηκε φωτιά σε διάφορα σημεία εντός της αυλής της οικίας του 73χρονου και στην πέργολα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έριξαν πέτρες, σπάζοντας υαλοπίνακες της κατοικίας. Στη συνέχεια με την επέμβαση των αστυνομικών η τάξη αποκαταστάθηκε και τα νεαρά πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή».

Δυόμιση περίπου ώρες αργότερα «τα νεαρά πρόσωπα φέρεται να επέστρεψαν στο σημείο όπου έριξαν ξανά πέτρες κατά της οικίας του 73χρονου, προκαλώντας ζημιές σε πορτοπαράθυρα. Με την άφιξη της Αστυνομίας, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή».

Χθες Δευτέρα 6 Μαϊου τέσσερα πρόσωπα, δύο ηλικίας 14 και δύο 16 ετών, συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.

Ο ένας 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού φαίνεται ότι δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του ενώ τα τρία άλλα πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για μία ημέρα.

Την υπόθεση διερευνούν ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας.