Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η κατασκευή της πλωτής προβλήτας, ανέφεραν πηγές στο ΚΥΠΕ, σχετικά με τις εργασίες από τις ΗΠΑ για την πλωτή μονάδα για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοία στη Γάζα.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι προχωρά κανονικά η κατασκευή της πλωτής προβλήτας, και ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η πλωτή προβλήτα κατασκευάζεται από τους Αμερικάνους, με στόχο να υποβοηθούνται οι εκφορτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοία που καταφθάνουν στη Γάζα μέσω Κύπρου.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ, η προσωρινή προβλήτα στη Γάζα θα επιτρέπει την παράδοση μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοία στην ακτή με φορτηγό, με οχήματα να κινούνται απευθείας από τα πλοία και κατά μήκος της προσωρινής προβλήτας σε σταθμό διαλογής στην ξηρά.

Σημειώνει ακόμη ότι, ο θαλάσσιος διάδρομος μεταξύ Κύπρου και Γάζας διευκολύνει τις παραδόσεις διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης.