Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ
"Φωτογραφία αρχείου

Πέντε επικίνδυνες πολυκατοικίες εκκενώνονται στα Λατσιά, στα πλαίσια του σχεδίου της Κυβέρνησης ΚτίΖΩ έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λατσιών.

Αυτό γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς,ο οποίος επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκκενώσεις.

Όπως είπε «για εμάς σημασία έχει πρώτα η ασφάλεια των δημοτών μας και μετά τα υπόλοιπα».

Σημείωσε δε, πως η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στα πλαίσια των πορισμάτων του ΕΤΕΚ και του δημοτικού μηχανισμού.

Ο κ. Πιτταράς εξήγησε ότι «στο Δήμο μας έχουμε 39 πολυκατοικίες. Τις 3 τις είχε κατεδαφίσει η Πολεοδομία και τις είχε κτίσει ξανά από την αρχή, έχουν μείνει 36, και από αυτές αποφασίστηκε η εκκένωση αυτών των 5. Θα ακολουθήσουν κι άλλες από αυτά που γνωρίζω, διότι είναι από το 2012 που ασχολούμαστε ως Δήμος με το συγκεκριμένο θέμα».

«Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε προχωρήσει με το θέμα της άμεσης κατεδάφισης των πολυκατοικιών, γιατί πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να σκεφτόμαστε την ασφάλεια των δημοτών και των ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτές τις πολυκατοικίες», εξήγησε ο κ. Πιτταράς.

Ιωάννου: Άμεση η κρατική βοήθεια για προσφυγικές πολυκατοικίες  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το πρόγραμμα κτίΖΩ ο υπουργός εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ότι οι δικαιούχοι των προσφυγικών πολυκατοικιών που θα κατεδαφιστούν μπορούν από σήμερα να εγκαταλείψουν τις πολυκατοικίες που έχουν κριθεί επικίνδυνες και να αποταθούν για να λάβουν αμέσως την κρατική βοήθεια.

Περιέγραψε και τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι και κάθε δικαιούχος για να μπορέσει να λάβει την προσφερόμενη κρατική βοήθεια.