Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Τη συνέχεια που θα δοθεί για το σχέδιο κτιΖΩ περιέγραψε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου. Μεταξύ άλλων ανέφερε τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι και κάθε δικαιούχος για να μπορέσει να λάβει την προσφερόμενη κρατική βοήθεια. Αναφέρθηκε ακόμα και στην ενημερωτική καμπάνια που θα αρχίσει η κυβέρνηση σε χώρες από τις οποίες δεχόμαστε παράτυπους μετανάστες, ώστε να ενημερωθούν για το τι πραγματικά θα αντιμετωπίσουν όταν θα φτάσουν στην Κύπρο.

Όπως είπε οι δικαιούχοι των προσφυγικών πολυκατοικιών που θα κατεδαφιστούν μπορούν από σήμερα να εγκαταλείψουν τις πολυκατοικίες που έχουν κριθεί επικίνδυνες και να αποταθούν για την κρατική βοήθεια.

Αναφέρθηκε ακόμα και στη διαδικασία που χρειάζεται για να αποκτήσουν προσφυγικό οικόπεδο οι δικαιούχοι και στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εν αναμονή δικαστικής απόφασης.

Καμπάνια για παράτυπους μετανάστες

Για την παράνομη μετανάστευση είπε ότι θα αρχίσει ενημερωτική καμπάνια σε χώρες από τις οποίες έρχονται μετανάστες που να λέει τις πραγματικότητες για το τι μπορούν να αναμένουν όσοι επιλέγουν την Κύπρο ως σταθμό. Κάτι που όπως είπε κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με θετικά αποτελέσματα.

Τον επόμενο μήνα οι οριοφύλακες

Αναφερόμενος στους οριοφύλακες της νεκρής ζώνης είπε ότι θα αρχίσουν εργασία από τον ερχόμενο μήνα.