Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετάσεις

Πήρε το «πράσινο φως» από το Υπουργικό και οδηγείται στη Βουλή η πρόταση της Υπουργού Παιδείας για τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών.

Η Αθηνά Μιχαηλίδου εξέφρασε την ικανοποίηση της με το πέρας της συνεδρίας, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ένα σύγχρονο σχέδιο αξιολόγησης για τη Μέση Εκπαίδευση, το οποίο εδράζεται σε βασικές παιδαγωγικές αρχές.

Ερωτηθείσα για το εάν θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τα κόμματα, ούτως ώστε να περάσει η Πρόταση από τη Βουλή, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε:  «Επιτρέψτε μου, σε αυτό το σημείο, να τονίσω και τον σημαντικό ρόλο των εταίρων μας και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τόσο τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και τους οργανωμένους γονείς, κυρίως όμως τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που επέδειξαν πολύ ώριμη στάση σε όλη αυτή τη διαδικασία. Είχαμε διαβουλεύσεις για δύο μήνες. Έτσι, έχουμε ήδη πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα από όλους και ευελπιστούμε ότι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε ανακοινώσει εξαρχής, πριν δηλαδή τη λήξη των εργασιών της Βουλής για τις θερινές διακοπές, θα έχουμε το αίσιο τέλος που επιδιώκουμε. Είναι και για μας, εσωτερικά στο Υπουργείο, πολύ σημαντικό, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τις διεργασίες μας, για να έχουμε μια ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός φιλοξενήθηκε χθες (25/05) στο «Μέρα Μεσημέρι», εκφράζοντας την πίστη της ότι η Βουλή δεν θα εγείρει προσκόμματα και θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου. Με αποτέλεσμα από τη νέα σχολική χρονιά, να καταργηθούν τα Τετράμηνα όπως τα ξέρουμε, και να εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Η νέα πρόταση προνοεί ότι

-Θα υπάρχει μόνο μια κεντρική εξέταση στο τέλος της χρόνιας

-Η βαρύτητα χωρίζεται σε 30% στην τελική γραπτή εξέταση και 35%-35% στα δύο Τετράμηνα

Η ύλη παραμένει χωρισμένη σε δύο Τετράμηνα, άρα θα προκύπτει βαθμολόγηση του μαθητή τον Γενάρη και τον Μάιο.