Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αθηνά Μιχαηλίδου Τετράμηνα

Άνοιξε τα χαρτιά της για το νέο σχέδιο αξιολόγησης μαθητών η Υπουργός Παιδείας, η οποία ενημέρωσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις,τους οργανωμένους Γονείς και την ΠΣΕΜ για την νέα πρόταση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το «τέλος» των Τετραμήνων όπως τα ξέρουμε τροχοδρομείται αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιά, με την Αθηνά Μιχαηλίδου να παρουσιάζει τις βασικές διαφορές του υφιστάμενου συστήματος με το νέο προτεινόμενο.

Σύμφωνα με την Υπουργό, οι βασικές διαφοροποιήσεις έγκεινται στο ότι:

-Θα υπάρχει μόνο μια κεντρική εξέταση στο τέλος της χρόνιας

-Η βαρύτητα χωρίζεται σε 30% στην τελική γραπτή εξέταση και 35%-35% στα δύο Τετράμηνα

Παράλληλα όπως ανέφερε η Αθηνά Μιχαηλίδου, η ύλη παραμένει χωρισμένη σε δύο Τετράμηνα, άρα θα προκύπτει βαθμολόγηση του μαθητή τον Γενάρη και τον Μάιο.

Όπως δήλωσε με το πέρας της συνάντησης η Υπουργός Παιδείας, μέσα από το νέο σχέδιο, επέρχεται μια εξοικονόμηση ωφέλιμου διδακτικού χρόνου, ενώ με τη μόλις μια κεντρική εξέταση, ουσιαστικά εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.

Σημειώνεται ότι η ολοκληρωμένη πρόταση της Κυβέρνησης οδηγείται στο Υπουργικό προς έγκριση, και ακολούθως παίρνει τον δρόμο της Βουλής, με το καλοκαίρι να αναμένεται ιδιαίτερα «θερμό» για το καυτό ζήτημα της αξιολόγησης των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσφατη τροποποίηση που ενέκρινε η Βουλή, για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς, με βάση τους κανονισμούς, μειώνεται η βαρύτητα της γραπτής εξέτασης του δεύτερου τετραμήνου της σχολικής χρονιάς 2022-2023 από 40% σε 20%, με νομοθετική ρύθμιση. Προβλέπεται επίσης μείωση της εξεταζόμενης ύλης στο 60% της διδαχθείσας.