Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αθηνά Μιχαηλίδου Τετράμηνα

Αισιόδοξη ότι η Βουλή δεν θα «μπλοκάρει» την πρόταση της για το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών εμφανίζεται η Υπουργός Παιδείας. «Να μην μιλάμε για Τετράμηνα, αλλά για νέο σύστημα αξιολόγησης» σημειώνει φιλοξενούμενη στον ΑΝΤ1, ενώ δηλώνει πως «έμμεσα» έχει ανοίξει και αυτό το κεφάλαιο.

Όπως δήλωσε η Αθηνά Μιχαηλίδου, αύριο μεταβαίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο με την πρόταση της για τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών, και αν πάρει το «πράσινο φως», όπως αναμένεται, τότε παίρνει τον δρόμο της Βουλής για έγκριση ή καταψήφιση.

Αναφορικά με το κατά πόσο αναμένει η ίδια να αντιμετωπίσει συμπληγάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η υπουργός σχολίασε ότι «δεν φαίνονται ιδιαίτερες αντιδράσεις». Εκφράζοντας παράλληλα την πίστη της ότι στο τέλος της ημέρας, η Βουλή θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης, και από του χρόνου το πρώτο κουδούνι θα βρεί τους μαθητές, με νέο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Υπουργού περιλαμβάνει το διαχωρισμό της ύλης σε δυο Τετράμηνα, άρα θα προκύπτει βαθμολογία του μαθητή τον Γενάρη και Μάιο. Ωστόσο καταργείται η γραπτή εξέταση Ιανουαρίου, και παραμένει μόνο μια στο τέλος του χρόνου.

Ενώ η ύλη αυτής της εξέτασης θα αντιστοιχεί για την ερχόμενη χρονιά, περίπου στο 60% της διδαχθείσας ύλης ολόκληρου του έτους. Σε βάθος τριετίας αναμένεται να καθοριστεί και το τελικό ποσοστό εξέτασης που θα ισχύει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, «με εξαίρεση τις παγκύπριες εξετάσεις, όπου η ύλη θα είναι ταυτόσημη. Από την αρχή της χρονιάς θα ανακοινωθεί η ύλη, που θα είναι και η ύλη των παγκυπρίων».

Ενώ ερωτηθείσα για το κατά πόσο μετά τους μαθητές, τροχοδρομείται και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, παραδέχτηκε ότι «έμμεσα» έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία.