Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Επιστρατεύτηκε εκσκαφέας στις έρευνες για εντοπισμό του Περικλέους

Το σημείο όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα, με θύμα τον Άγγελο Περικλέους, 31 ετών, πιστεύουν πως έχουν εντοπίσει οι ανακριτές της Αστυνομίας. 

Βρίσκεται σε περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Βασιλικό και Μαρί, όπου έρευνες είχαν διενεργηθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες. Στο σημείο έχουν εντοπιστεί σημαντικά τεκμήρια, τα οποία εξετάζεται επιστημονικά, κατά πόσο συνδέονται με τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης. Σήμερα επέστρεψαν στο σημείο οι ανακριτές της υπόθεσης, χωρίς να αποκλείεται η υπόθεση να βρίσκεται ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση.

Σήμερα οι έρευνες εστιάζουν σε περιοχή του Μαρί, με τη χρήση μάλιστα και εκσκαφέα, με τον βοηθό υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, να αναφέρει ότι «αναμένεται να βοηθήσει στις περιπτώσεις όπου βρίσκουμε σημεία που πιθανόν να έχει θαφτεί το θύμα».

Σύμφωνα με τον Κώστα Μιχαήλ, «οι έρευνες σήμερα αποτελούν συνέχεια των ερευνών που έγιναν χθες για εντοπισμό τεκμηρίων και της σορού του Άγγελου Περικλέους». Ενώ συνέχισε ότι επικεντρώνονται στην ίδια περιοχή, με βάση μαρτυρία που εξασφαλίστηκε και σε αυτές συμμετέχουν ανιχνευτικοί σκύλοι, drones, μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Τα τεκμήρια

Κατά τις έρευνες οι ανακριτές εντόπισαν μία τσάντα με εργαλεία που εκτιμάται ότι συνδέονται με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τον 24χρονο χάκερ , καθώς ομοιάζουν με αυτά που είχε αγοράσει από κατάστημα στη Λεμεσό λίγες μέρες πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του Περικλέους. 

Επίσης στο σημείο εντοπίστηκε μια παγωνιέρα σχοινιά καθώς επίσης και ένα κομμάτι πλαστικού από προφυλακτήρα με τις αρχές σαν προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν είναι από το όχημα που εντοπίστηκε λίγα 24ώρα μετά την εξαφάνιση Περικλέους ακινητοποιημένο και με σκασμένο ελαστικό. Σημειώνεται ότι στην περιοχή εντοπίστηκαν και κάλυκες οι οποίοι παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να εντοπίστηκαν και πριν λίγες μέρες, και στην συνεχεία συνελήφθη ένας 25χρονος Ρώσος που έκανε σκοποβολή με τον βασικό ύποπτο σε αυτοσχέδιο πεδίο βολής στην περιοχή.  Οι κάλυκες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων για να διαπιστωθεί εάν σχετίζονται με το όπλο που όπως αποκάλυψε από τις 25 Απριλίου ο ΑΝΤ1 είχε εντοπίσει ρακοσυλλέκτρια σε κάδο σε κεντρική περιοχή της Λευκωσίας.

Ενώ υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της δίκης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την πολύκροτη υπόθεση, ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου.