Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασδσαδσα

Σχεδόν ένα μήνα από την εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους και οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες για τον εντοπισμό του σημείου που όπως φαίνεται μέσα από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες φαίνεται να έχει τοποθετηθεί η σορός του Περικλέους. 

Το πρωί οι ανακριτές της υπόθεσης σε συνεργασία με την Πολιτική άμυνα έκαναν φύλλο και φτερό σημεία στην περιοχή Βασιλικού – Μαρί έρευνες που όπως φαίνεται θα συνεχιστούν και αύριο. Οι ανακριτές εκτιμούν ότι η περιοχή στην οποία επικεντρώθηκαν σήμερα  οι έρευνες είναι η περιοχή του εγκλήματος. 

Κατά τις έρευνες οι ανακριτές εντόπισαν μία τσάντα με εργαλεία που εκτιμάται ότι συνδέονται με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τον 24χρονο χάκερ , καθώς ομοιάζουν με αυτά που είχε αγοράσει από κατάστημα στη Λεμεσό λίγες μέρες πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του Περικλέους. 

Επίσης στο σημείο εντοπίστηκε μια παγωνιέρα σχοινιά καθώς επίσης και ένα κομμάτι πλαστικού από προφυλακτήρα με τις αρχές σαν προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν είναι από το όχημα που εντοπίστηκε λίγα 24ώρα μετά την εξαφάνιση Περικλέους ακινητοποιημένο και με σκασμένο ελαστικό. Σημειώνεται ότι στην περιοχή εντοπίστηκαν και κάλυκες οι οποίοι παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να εντοπίστηκαν και πριν λίγες μέρες, και στην συνεχεία συνελήφθη ένας 25χρονος Ρώσος που έκανε σκοποβολή με τον βασικό ύποπτο σε αυτοσχέδιο πεδίο βολής στην περιοχή.  Οι κάλυκες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων για να διαπιστωθεί εαν σχετίζονται με το όπλο που όπως αποκάλυψε από τις 25 Απριλίου ο ΑΝΤ1 είχε εντοπίσει ρακοσυλλέκτρια σε κάδο σε κεντρική περιοχή της Λευκωσίας.

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε και αποκαλύπτει απόψε υλικό από κλειστά κυκλώματα, που όπως είναι σε θέση να γνωρίζει, κάποια από αυτά είναι και ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης. Στο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, φαίνεται το λευκό όχημα του Περικλέους να κινείται στις 05:38 αλλά και στις 05:46 σε δρόμους της πρωτεύουσας δηλαδή ώρες μετά την αναχώρηση τους από το διαμέρισμα στην Λεμεσό και περίπου δύο ώρες πριν παραδοθεί στις φλόγες. 

Μάλιστα σε ακόμη μια φωτογραφία, φαίνεται ο 24χρονος βασικός ύποπτος να εισέρχεται σε περίπτερο στην Λευκωσία στις 05:53 και λίγα μέτρα ποιο πίσω να είναι σταθμευμένο λευκό όχημα που ομοιάζει με αυτό του  Περικλέους.

Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο «φώς» ο ΑΝΤ1

Δικαστήριο οι τρεις

Την ώρα που διεξάγονταν οι έρευνες  για εντοπισμό της σορού του Άγγελου Περικλέους, στο δικαστήριο Λευκωσίας οδηγήθηκαν, οι τρείς κατηγορούμενοι, ο 24χρονος χάκερ, η μητέρα και ο θείος του. 

Ενώπιον δικαστηρίου από πλευράς κατηγορούσας αρχής ακούστηκαν μεταξύ άλλων η κατάθεση του 71χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο χάκερ του είπε ότι διέπραξε φόνο και του ζήτησε να πάνε, ώστε να καταστρέψουν το όχημα. Η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι τις κινήσεις και τη διαδρομή τους προς το πεδίο βολής κατέγραψαν και κλειστά κυκλώματα.  

Ενώ μετά την φωτιά στο όχημα σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρθηκαν ο 24χρονος μετέβη στο διαμέρισμα του θείου του και έκανε μπάνιο με πετρέλαιο, ώστε να φύγει η πυρίτιδα.

Το δικαστήριο μετά από διαδικασία που κράτησε σχεδόν έξι ώρες αποφάσισε όπως παραμείνουν υπό κράτηση, ο χάκερ και 71χρονος θείος του, ενώ η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μέχρι την δίκη.

Η έναρξη της δίκης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου.