Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κενάν Αγιάζ

«Θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι τελικής δικαίωσης». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ, εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου εξετάστηκε η έφεση που κατετέθη για αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης για έκδοση του στη Γερμανία.

Ο Ευστάθιος Ευσταθίου δήλωσε ότι στην ακρόαση παρουσιαστήκαν οι πέντε λόγοι για τους οποίους κατετέθη η έφεση, μεταξύ των οποίων το ότι το PKK  δεν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης οι κατηγορίες που το απαγγέλθηκαν δεν θεωρούνται αξιόποινες από την κυπριακή νομοθεσία, λέγοντας πως το Δικαστήριο έχει διορία να απαντήσει επί της έφεσης μέχρι τις 16 Μαϊού.

Σημείωσε παράλληλα πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εισακουστεί οι εισηγήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες κράτησης του Κενάν Αγιάζ.

Έξω από το Ανώτατο βρέθηκαν και σήμερα δεκάδες Κούρδοι και Κύπριοι, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στον αγώνα που δίνει ο Αγιάζ.

Σημειώνεται ότι ήδη ο Κενάν Αγιάζ βρίσκεται στην 6η ημέρα της απεργίας πείνας.

Ο Αγιάζ συνελήφθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Μαρτίου 2023 ύστερα από ένταλμα της Γερμανίας, ενώ πήγαινε να επισκεφθεί την οικογένεια του στην Σουηδία. Από τις 19 Απριλίου βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές αναμένοντας την απόφαση για την έφεση του στη απόφαση για έκδοση του στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωση του, ο Κυπρο-κουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης αναφέρει ότι «ο Κενάν δεν είναι τρομοκράτης, διώκεται λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και η Τουρκογερμανική δίωξή του αποσκοπεί στην φίμωσή του».

1
2
3
4
5