Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Ο Κυπρο-κουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης διοργανώνει την Τρίτη στις 10:30 μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο, εκδήλωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απελευθέρωση του Κενάν Αγιάζ,  ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές για φερόμενη συμμετοχή του σε τρομοκρατικό κτύπημα.

Ο Αγιάζ συνελήφθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Μαρτίου 2023 ύστερα από ένταλμα της Γερμανίας, ενώ πήγαινε να επισκεφθεί την οικογένεια του στην Σουηδία. Από τις 19 Απριλίου βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές αναμένοντας την απόφαση για την έφεση του στη απόφαση για έκδοση του στη Γερμανία.

Ο Αγιάζ, συνεχίζει για 5η μέρα την απεργία πείνας, με αίτημα να μην εκδοθεί στη Γερμανία, και να αφεθεί ελεύθερος. Στο μεταξύ ομάδα Κούρδων και Κυπρίων βρίσκονται επίσης σε απεργία πείνας, κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε ανακοίνωση του, ο Κυπρο-κουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης αναφέρει ότι «ο Κενάν δεν είναι τρομοκράτης, διώκεται λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και η Τουρκογερμανική δίωξή του αποσκοπεί στην φίμωσή του».

Το αίτημά του Συνδέσμου προς την Κυπριακή Κυβέρνηση, είναι «να πάρει πρωτοβουλία για αποχαρακτηρισμό του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και αφαίρεσή του από την λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων».