Τηλεόραση Ραδιόφωνο
thumbnail_0816

Tο βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το έτος 2023 έλαβε η Ελληνική Τράπεζα, στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις που διοργανώθηκαν στις 26 Απριλίου, επισφραγίζοντας τη δέσμευσή της να θέτει την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο όλων των ενεργειών της.

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις 2023 στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ενώ η απονομή πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η ανώτατη αυτή διάκριση απονεμήθηκε στην Ελληνική Τράπεζα ως αναγνώριση των προσπαθειών της Τράπεζας για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και την εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών επιχειρηματικών πρακτικών.

Η αναθεωρημένη ESG Στρατηγική της Ελληνικής Τράπεζας από το 2023 εντάσσεται πλέον στο Στρατηγικό Πλάνο της Τράπεζας, ενσωματώνοντας συγκεκριμένους στόχους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του οργανισμού.

thumbnail_0506

Αποτελούμενη από τέσσερις βασικούς πυλώνες, οι οποίοι εναρμονίζονται με τους άξονες βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, καθώς και με την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και τη Συμφωνία του Παρισιού, η ESG Στρατηγική της Ελληνικής προτάσσει:

• Την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα,

• Τη δημιουργία του εργατικού δυναμικού του μέλλοντος,

• Την αύξηση της ανθεκτικότητας και της αποτελεσματικότητας των τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων και

• Τη στήριξη της βιωσιμότητας του οικοσυστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση όλων των υποψηφίων έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Αντωνίας Θεοδοσίου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, που στηρίζουν το θεσμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων.