Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επίθεση με πέτρες υπέστη χθες ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ εκφωνούσε ομιλία στο Ερζουρούμ χθες, ενώ αναφέρθηκε ότι υπήρξαν 10-15 τραυματίες. 

Ο Ιμάμογλου αναφέρθηκε στα λεωφορεία που τοποθέτησε στην περιοχή της συγκέντρωσης ο  δήμος του Ερζουρούμ, προκειμένου, όπως κατήγγειλε, να εμποδίσει οπαδούς του κόμματος να προσέλθουν στο συλλαλητήριο.  Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είπε ότι οι πέτρες εκτοξεύονταν από παντού μετά την έναρξη της ομιλίας του και κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν επενέβη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε από την Αττάλεια ότι «μια χούφτα άνθρωποι το έκαναν. Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν, γνωρίζουμε αυτούς που τους έβαλαν να το κάνουν. Όσοι κάθονται στην καρέκλα εδώ και καιρό αναδύεται βρωμιά πλέον και δεν μπορούν να σηκωθούν. Αυτό σημαίνει ότι το έκαναν οι υφιστάμενοί του», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο «οδηγούν τα πράγματα σε ένταση. Θέλουν να διχάσουν την κοινωνία στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Ο καθένας από εμάς θα είναι προσεκτικός απέναντι στις προβοκάτσιες».

«Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του σε αυτή τη χώρα. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι ψύχραιμος. Έχουν αρχίσει να ελπίζουν σε βοήθεια από τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι «λέει ότι αν νικήσουμε, θα συνεργαστούμε με τρομοκρατικές οργανώσεις. Εσείς είστε αυτοί που συνεργάζεστε. Εσείς είστε αυτοί που κάνουν όλα τα κόλπα. Εμείς βάζουμε τη σημαία μας πάνω από ο,τιδήποτε άλλο στην πατρίδα».