Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης που πρόσφατα καταδικάστηκε στα πλαίσια μιας υπόθεσης που αφορά μια προηγούμενη λεκτική αντιπαράθεση, προειδοποίησε τους πολιτικούς αντίπαλους του ότι με την επιστράτευση αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων οδηγούν την Τουρκία σε πολιτικό αδιέξοδο. 

«Έχουν απομείνει 14 μήνες μέχρι το τέλος της θητείας μου. Θα μπορούσαν να περιμένουν λίγο περισσότερο, να δουλέψουν σκληρά στις τοπικές εκλογές, ίσως να προωθήσουν μια ενάρετη διαδικασία για να μας νικήσουν και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να έρθουν στην εξουσία. Αλλά βιάζονται. Προφανώς, βλέπουν ότι αν δεν μπορέσουν να αναλάβουν τη διοίκηση του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης πριν από τις τοπικές εκλογές, δεν θα σημειώσουν επιτυχία στις εκλογές», σημείωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου τουρκικού Τύπου. 

«Γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να νικήσουν στην κάλπη προσπαθούν να αρπάξουν το δήμο πριν από τις τοπικές εκλογές. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να μετατρέψουν το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών, τις οποίες θα χάσουν, προς όφελός τους, κάνοντας αυτή την επιχείρηση πριν από τις εκλογές του 2023», ανέφερε ο κ. Ιμάμογλου.

«Δυστυχώς, δεν έχουν αποδεχτεί και δεν μπορούν να αποδεχτούν την απώλεια αυτής της πόλης. Ξεχνούν ένα πράγμα, παρόλο που βάζουν εμένα στο επίκεντρο, στην πραγματικότητα κινούνται εναντίον των 16 εκατομμυρίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης. Οι πολίτες δεν αποδέχονται ποτέ τον σφετερισμό της εθνικής βούλησης. Για άλλη μια φορά προειδοποιώ όσους επιστρατεύουν αντιδημοκρατικές πρακτικές, ότι εισέρχεστε σε αδιέξοδο. Αφήστε το δικαστικό σώμα ανεξάρτητο. Αν έχετε το θάρρος να λύσετε τα προβλήματά σας στην κάλπη» είπε.