Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγρ

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τη Λεμεσό, καθώς δύο σχολεία της πόλης έγιναν στόχος βανδαλισμών.

Στη μια περίπτωση άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο Λανίτειο Λύκειο και στη δεύτερη περίπτωση προκάλεσαν ζημιές στο 8ο  νηπιαγωγείο στην περιοχή Ζακακίου στη Λεμεσό.

Με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος Σχολικής Εφορίας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών.

Στην μια περίπτωση όπως ανέφερε ο κ. Έλληνας άγνωστοι βανδάλισαν το Λανίτειο Λύκειο, παραβίασαν την πόρτα εισόδου, έκαναν ζημιές στους χώρους υγιεινής, έσπασαν πόρτες και έγραψαν διάφορα συνθήματα στους τοίχους.

Στη δεύτερη περίπτωση άγνωστοι έκαψαν το γρασίδι της αυλής του 8ου νηπιαγωγείου στη περιοχή Ζακακίου και έσπασαν παιχνίδια.

Θα βοηθήσουν κλειστά κυκλώματα για αποτροπή εκτρόπων ;

Σε ερώτηση κατά πόσο θα βοηθήσουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για αποτροπή τέτοιων αποτρόπαιων περιστατικών ο κ. Έλληνας είπε ότι η εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων δεν είναι η λύση, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του είχαν δοκιμαστεί κατά το παρελθόν ωστόσο αυτό το μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό καθώς κουκουλοφόροι εισέρχονταν στα σχολεία έκοβαν τα καλώδια και έκλεβαν τις κάμερες.

Φρούρηση στα σχολεία και αστυνόμευση

Την ίδια ώρα ο κ. Έλληνας αναφέρθηκε σε μέτρα που κατά την άποψη του θα ελαχιστοποιήσουν έως και θα αποτρέψουν τα έκτροπα. Η μια εισήγηση αφορά τη φρούρηση σε σχολεία υψηλού κινδύνου καθώς και στις περιοχές που γειτνιάζουν των σχολείων. Η άλλη εισήγηση αφορά την παρουσία της Αστυνομίας στα σχολεία.

Την ίδια ώρα ο κ. Έλληνας είπε ότι  η φρούρηση θα μπορεί να γίνεται από στρατιώτες που εκτελούν κοινωνικές υπηρεσίες.

«Ο πολιτισμός έπιασε πάτο»

Νωρίτερα σε ανάρτηση του ο κ. Έλληνας με αφορμή το περιστατικό βανδαλισμού ανέφερε ότι «ακόμη μια φορά ο πολιτισμός έπιασε πάτο αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι και πάλι κατέστρεψαν δημόσια Εκπαιδευτήρια μας, τα φυτώρια  της μάθησης και του πολιτισμού», γράφει στην ανάρτηση του μεταξύ άλλων ο κ. Έλληνας.