Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθη

Προβληματισμός και ανησυχία για τα νέα τετελεσμένα που προκύπτουν μετά το ξεπούλημα τριών ξενοδοχείων σε Τ/κ επιχειρηματία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Πολλές πτυχές της υπόθεσης που είδε το φως της δημοσιότητας από ρεπορτάζ της Yeni Bakis παραμένουν αδιευκρίνιστες, με τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας να συνεχίζουν την διερεύνηση.

Η συμφωνία έγινε μέσω της λεγόμενης «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» ή πρόκειται για συμφωνία ιδιωτικού δικαίου;

Απαντήσεις ζητά ο Δήμος Αμμοχώστου, το συμβούλιο του οποίου θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ την ερχόμενη Τρίτη.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό του Τ/κ επιχειρηματία ότι η συμφωνία αγοραπωλησίας έλαβε την έγκριση του ΥΠΕΣ της Κ.Δ, ουδέν αναληθέστερον. Στο Τμήμα Κτηματολογίου δε, όπως έγινε σαφές από χθες, δεν έχει κατατεθεί στο Κτηματολόγιο. Όσο δε για το έγγραφο το οποίο η εφημερίδα παρουσίασε ως αποδεικτικό, αυτό κατατέθηκε σε πιστοποιών υπάλληλο, ακολούθως στον Έπαρχο και σφραγίστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να λάβει πιστοποίηση Apostille, σύμφωνα με την νομοθεσία. Στον ΑΝΤ1 μίλησε η υπάλληλος που πιστοποίησε την υπογραφή του Ε/κ πωλητή, ξεκαθαρίζοντας ότι

«Το καθήκον του πιστοποιούντος υπαλλήλου είναι να πιστοποιήσει την υπογραφή αυτού που παρουσιάζεται μπροστά του με την ταυτότητά του, στην προκειμένη περίπτωση του Ε/κ πωλητή. Δεν έχω εξουσιοδότηση να ελέγξω το περιεχόμενο οποιουδήποτε εγγράφου.»

Ανησυχία εκφράζουν τα κόμματα

«Για μας δεν έχουν τόση σημασία οι τεχνικές λεπτομέρειες ή αν υπήρξε λάθος από οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία ή λειτουργό, το οποίο βεβαίως και θα πρέπει να διορθωθεί. Τεράστια σημασία για μας έχει η ουσία πως καθόσον κυλά ο χρόνος, δημιουργούνται νέα τετελεσμένα όχι μόνο στο περιουσιακό, αλλά και σε όλες τις πτυχές που αφορούν το εθνικό μας πρόβλημα.», αναφέρει ο ΔΗΣΥ.

«Το ΑΚΕΛ αναμένει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση από μέρους της κυβέρνησης για το ζήτημα. Επιβεβαιώνεται ωστόσο για άλλη μια φορά ότι το παρατεταμένο αδιέξοδο και το διαπραγματευτικό κενό στο κυπριακό, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο η κατοχική δύναμη προκαλεί συνεχώς νέα αρνητικά τετελεσμένα.», επισημαίνει το ΑΚΕΛ.

Πανηγυρίζει ο Τατάρ

Έστησαν πανηγύρια στα κατεχόμενα για την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Τουρκικών Κρατών, να δεχθεί το ψευδοκράτος με το καθεστώς του παρατηρητή.

«Έγινε ένα ιστορικό βήμα για την «τδβκ» για την επιβεβαίωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που άναψε την δάδα αυτού του αγώνα και τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας.», σημειώνει ο Ερσίν Τατάρ.

Την απόφαση της 12ης Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Τουρκικών Κρατών χαιρέτησε και το τουρκικό υπεξ, που σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι οι Τ/κ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου.