Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιυτ7

Έχει στόχο να επαναφέρει στην αίγλη του παρελθόντος το Βαρώσι, όπως αναφέρει Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος, όπως αποκάλυψε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Yeni Bakis, προχώρησε στην αγορά τριών ξενοδοχείων στην περίκλειστη πόλη από τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το ξενοδοχείο «Cleo Hotel», το «Golden Seaside Apartment Hotel» και το «Aegean Hotel», με τον επιχειρηματία να ισχυρίζεται ότι η αγοραπωλησία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίνοντας στη δημοσιότητα και τα έγγραφα, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν την νομιμότητα της πράξης.

Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όπως αναμενόταν, με τις αρχές της Δημοκρατίας να προχωρούν στην άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

«Μέχρι στιγμής εξ όσων ενημερώθηκα από το ΥΠΕΣ, στο Κτηματολόγιο δεν έχει κατατεθεί οτιδήποτε, ούτε αγοραπωλητήριο έγγραφο, ούτε αίτημα.», δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πηγές από το Τμήμα Κτηματολογίου επανέλαβαν στον ΑΝΤ1, ότι ενώπιον τους δεν έχουν οποιαδήποτε συμφωνία πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Όπως φαίνεται από τα ίδια τα έγγραφα, πάντως, αυτά φέρουν σφραγίδα πιστοποιούντος υπαλλήλου, σύμφωνα με τη διαδικασία apostille.

Από πρόσθετες πληροφορίες, προκύπτει ότι οι δύο από τρεις περιπτώσεις ακινήτων πού αναφέρονται στο δημοσίευμα, αφορούν σχετικές αιτήσεις στη λεγόμενη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Πάντως ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, φέρεται να προχώρησε και στην αγορά δύο ορόφων σε πολυκατοικία για τη διαμονή όσων θα εργάζονται στα ξενοδοχεία, ενώ εκτιμά ότι το 2025 θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες.

Διαμηνύει, μάλιστα, ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιοκτήτες και άλλων έξι ξενοδοχείων για αγορά και χαρακτηρίζει την εξέλιξη, μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος.

«Συνεχίζεται η σαλαμοποίηση της πόλης»

Κώδωνα κινδύνου για το αύριο της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων κρούει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου.

Σε σχέση με το δημοσίευμα, ο Σίμος Ιωάννου κάνει λόγο για κακή εξέλιξη, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

«Συνεχίζεται η σαλαμοποίηση, δεν είναι αυτή η εξέλιξη που περιμέναμε, διότι αν στο τέλος με οποιονδήποτε νόμιμο ή μη νόμιμο τρόπο αγοραστούν αυτές οι περιουσίες στην περίκλειστη πόλη, πλέον τελειώνει αυτή η υπόθεση.  Για να σταματήσει αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να επαναρχίσουν συνομιλίες διότι αν συνεχιστεί αυτή τη καθυστέρηση εδώ και 5-6 χρόνια, στο τέλος δεν θα υπάρχει ούτε έδαφος που θα ανήκει στους Ε/κ.» , ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Ο Δήμος Αμμοχώστου ζητά παράλληλα επίσημη ενημέρωση από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών για το όλο ζήτημα, ενώ προχωρά και σε δική του διερεύνηση των στοιχείων που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα.