Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθη

Με τίτλο «Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στο κλειστό Βαρώσι», η Γενί Μπακίς γράφει σήμερα ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους Ε/κ ιδιοκτήτες τους, τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο. Στο δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει πάρει άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι το οποίο διέψευσε η Κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Διευθυντής του Γραφείου τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι, «από την ώρα που είδε το φως της δημοσιότητας το δημοσίευμα οι αρχές της Δημοκρατίας διερευνούν την υπόθεση».

«Αυτό που μπορώ να πω, απ’ όσο έχω ενημερωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο Κτηματολόγιο δεν έχει κατατεθεί οτιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά.

Στο Κτηματολόγιο δεν φαίνεται να κατατέθηκε έγγραφο πώλησης

Στο Τμήμα Κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει κατατεθεί επίσημα συμφωνία πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι, όπως φαίνεται «πρόκειται για την διαδικασία appostille». Η διαδικασία αυτή αφορά «έγγραφα ιδιωτικού δικαίου π.χ. διαθήκες, συμφωνίες, πληρεξούσια έγγραφα, να παραπέμπονται για πιστοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. 

Σημειώνεται ότι, τα υπόψη έγγραφα θα πρέπει προηγουμένως να παρουσιάζονται ενώπιον πιστοποιούντος υπαλλήλου, για πιστοποίηση της υπογραφής που φέρει το έγγραφο και ακολούθως στην Επαρχιακή Διοίκηση για πιστοποίηση της υπογραφής και της σφραγίδας του πιστοποιούντος υπαλλήλου».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διαδικασία, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως χρησιμοποιείται για να πιστοποιηθεί περαιτέρω η γνησιότητα των υπογραφών ή κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη να χρησιμοποιήσει αυτό το έγγραφο στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δύο εκ των τριών περιπτώσεων των ακινήτων που φέρονται να έχουν αγορασθεί από τον T/κ επιχειρηματία εντός του Βαρωσιού, αφορούν σχετικές αιτήσεις στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα.

Δήμαρχος Αμμοχώστου- Σίμος Ιωάννου 

Για μια κακή εξέλιξη έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, γιατί όπως ανέφερε, «αν στο τέλος με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο και μη  αγοραστούν αυτές οι περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή τελειώνει αυτή η υπόθεση».

Ο ίδιος είπε ότι, «ήρθαμε σε άμεση επαφή με το Προεδρικό και το Υπουργείο Εξωτερικών και την απάντηση πρέπει να την δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών».

«Η ουσία είναι ότι ξέρουμε ποια είναι αυτά τα ξενοδοχεία που βρίσκονται και για τα δύο εκ των τριών ανέφερε ότι ξέρει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες ωστόσο δεν ανέφερε ονόματα», ανέφερε.

κθη

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Γενί Μπακίς

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται καθόλου, έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το συμβόλαιο αγοράς των ξενοδοχείων και των ορόφων που αγόρασε και είπε (σσ: δεν γράφει πού το είπε) ότι «του εμπνέει εμπιστοσύνη η στάση της Τουρκίας στο θέμα του Βαρωσιού» και οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνει συνεχώς για το θέμα ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Μετίν Φεϊζίογλου». 

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι έστρεψε τις επενδύσεις του στο Βαρώσι λόγω του ότι το «ελληνοκυπριακό» Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γράφει το δημοσίευμα, ενέκρινε τις πωλήσεις και επικύρωσε τις συμφωνίες. Πρόσθεσε ότι θα κάνει πλέον στο Βαρώσι όλες του τις επενδύσεις και θα επαναφέρει στο Βαρώσι τις παλιές της μέρες. 

Ο επιχειρηματίας - επενδυτής, ο οποίος είπε ότι παρακολουθεί από κοντά το θέμα του Βαρωσιού εδώ και 4 χρόνια, ανέφερε ότι αγόρασε τα ξενοδοχεία πραγματοποιώντας συνάντηση με τους ιδιοκτήτες τους και πήραν έγκριση γι’ αυτό από το Υπουργείο Εσωτερικών και το «υπουργείο εσωτερικών» του ψευδοκράτους. 

Να σημειωθεί ότι, ο επιχειρηματίας, έχει ήδη δημιουργήσει ιστοσελίδα στην οποία διαφημίζει και τα τρία ξενοδοχεία.

ξμη

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, είπε ότι θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις για το 2025 εντός ενός μηνός, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο. 

fdsdsffdsfds

«Η στάση της Τουρκίας και η στάση της τδβκ στο θέμα του Βαρωσιού είναι γνωστή, δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα», είπε ο επιχειρηματίας, προσθέτοντας ότι χάρη σε αυτό το σχέδιο θα αναπτυχθεί η περιοχή του Βαρωσιού και της Αμμοχώστου. Αυτή η κίνηση, πρόσθεσε, είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος.  

Αναφέροντας ότι κέρδισε και έδαφος στην «τδβκ», ο επιχειρηματίας είπε ότι τις προσεχείς μέρες θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες για να αγοράσει ακόμα έξι ξενοδοχεία και ότι σύντομα θα αγοράσει ακόμα έξι ξενοδοχεία. «Θα αντικατοπτρίσω την ιστορία διαμορφώνοντας όπως ήταν το 1974 τα ξενοδοχεία CLEO HOTEL, GOLDEN SEASIDE APARTMENT HOTEL και AEGEAN HOTEL τα οποία αγόρασα», ανέφερε. 

ιυτ7