Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Επί τάπητος τίθεται την 1η Ιουνίου η πορεία υλοποίησης του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, παρουσία της αρμόδιας Υπουργού, Πόπης Κανάρη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι κοινή πεποίθηση, αλλά και κοινή αγωνία όλων των μελών της Επιτροπής Υγείας, όπως το θέμα του ΓεΣΥ, αυτής της μεγάλης κοινωνικής παροχής προς τους πολίτες, εξεταστεί.

Ανέφερε ότι την 1η Ιουνίου η Επιτροπή θα φιλοξενήσει την Υπουργό προκειμένου να συζητηθεί αποκλειστικά και μόνο η πορεία υλοποίησης του ΓεΣΥ, προσθέτοντας ότι πολλά είναι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πολλά είναι τα προβλήματα τα οποία φαίνεται να υπάρχουν.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία, ο κ. Δίπλαρος επισήμανε ότι η Επιτροπή Υγείας καθηκόντως θα εξετάσει την πορεία υλοποίησης του ΓεΣΥ και εκεί και όπου χρειάζεται θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, είπε ότι το ΓεΣΥ ήρθε για να μείνει προσθέτοντας ότι «στόχος μας ως ΔΗΚΟ είναι να βελτιώσουμε το ΓεΣΥ ώστε να παρέχονται καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες».

Παράλληλα, εντός της Επιτροπής ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση επί της αρχής του περί Αιμοδοσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 παρουσία των αρμόδιων φορέων. Πέραν τούτου, εντός της Επιτροπής ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης έθεσε το θέμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σημειώνοντας ότι «έχει ξεφύγει από κάθε ανοχή».