Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Συνεχίζει το προσωπικό της να υποστηρίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) τη Δευτέρα.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η CENTCOM αναφέρει ότι το προσωπικό της συνεχίζει να υποστηρίζει την USAID (Οργανισμός για τη Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ) για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνουν φορτηγά τα οποία μεταφέρουν παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη ξηρά, μέσω της πλωτής πλατφόρμας που κατασκευάστηκε στο λιμάνι της Γάζας.

Αυτός ο διάδρομος, αναφέρει η  CENTCOM σε άλλη ανακοίνωση, είναι μια πολυεθνική και συνδυασμένη προσπάθεια υπό την ηγεσία της USAID και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, τα Ηνωμένα Έθνη και διεθνείς χορηγούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρουμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην ξηρά μέσω της προσωρινής προβλήτας στη Γάζα με φορτηγά, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, όπως είχε ανακοινώσει η CENTCOM.