Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

«Μιλάμε για μικρές και μεγάλες αυτοσχέδιες βόμβες πραγματικά». Επισήμανση Πυροτεχνουργού της Αστυνομίας, η οποία προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό για την απερισκεψία  και ανευθυνότητα ορισμένων νεαρών, όπως ο 22χρονος στην Πάφο, που συνελήφθη για αυτοσχέδιες κροτίδες οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως βόμβες

«Πρόκειται για μεταλλικά αυτοσχέδια αντικείμενα μέσα στα οποία έχει τοποθετηθεί  εκρηκτική ύλη και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εκείνο που θέλω να πω και να τονίσω είναι ότι ο κατασκευαστής είναι πολύ τυχερός σήμερα που δεν έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά», ανέφερε ο Πυροτεχνουργός της Αστυνομίας, Οδυσσέας Παπαδόπουλος.

Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκαν 12 αυτοσχέδιες κροτίδες έτοιμες για χρήση. Υδροσωλήνες και πυροσβεστήρες στους οποίους υπήρχε κάλλιο, ενώ βρέθηκαν και άλλα τρία σακούλια με κάλλιο και δύο άδειοι πυροσβεστήρες.

«Ο τρόπος με τον οποίο έχουν κατασκευαστεί και τα υλικά τα οποία έχουν προσληφθεί από μόνο τους δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε ο κατασκευαστής και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεται πόσο τυχερός είναι» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο 22χρονος θα κατηγορηθεί γραπτώς και θα αφεθεί ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.