Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αυξάνεται σε €125/άτομο η επιδότηση για φιλοξενία σε συγγενικό πρόσωπο για τους δικαιούχους του νέου Σχεδίου Χορηγιών για Πολυκατοικίες σε Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΥΠΕΣ.

Αναφέρεται ότι αφού αξιολογήθηκαν η εισήγηση εμπλεκόμενων φορέων και οι οικονομικές δυνατότητες του Υπουργείου, αποφασίστηκε όπως αυξηθεί το ποσό της επιδότησης που θα παραχωρείται στους δικαιούχους του Σχεδίου που θα επιλέξουν να φιλοξενηθούν σε συγγενικό πρόσωπο για την περίοδο που καθορίζεται στο Σχέδιο ανά περίπτωση και ανά Κατηγορία δικαιούχων. Το ποσό αυξάνεται από τα €80 ανά άτομο σε €125 ανά άτομο τον μήνα.

Προστίθεται ότι αναγνωρίζοντας τη δυσκολία εξεύρεσης χώρου για την προσωρινή στέγαση των δικαιούχων, στόχος της αύξησης της επιδότησης είναι να ενθαρρυνθούν οι δικαιούχοι να αξιοποιήσουν την επιλογή της φιλοξενίας σε συγγενικά τους πρόσωπα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι καλύπτεται από την επιδότηση το μερίδιό τους όσον αφορά τα έξοδα του νοικοκυριού που θα τους φιλοξενήσει.