Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιδομα ευρω χρηματα

Κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα συνεχίζεται η καταβολή επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών ενόψει των εορτών του Πάσχα, ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο σημειώνει ότι η διαδικασία καταβολής του μηνιαίου Δημόσιου Βοηθήματος και του μηνιαίου Επιδόματος Εγκλωβισμένων έχει ολοκληρωθεί, ενώ προχωρεί κανονικά και η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) και το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες (TKEAA) έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για ενωρίτερη καταβολή των επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών, αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τα έκτακτα επιδόματα δημοσίου βοηθήματος καταβλήθηκαν την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη 12 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, το πασχαλινό δώρο σε δικαιούχους του σχεδίου ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, το μηνιαίο επίδομα τέκνου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και το μηνιαίο επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας.

Την Τετάρτη 12 Απριλίου θα καταβληθούν επίσης το τιμητικό επίδομα πολύτεκνης μάνας στους δικαιούχους για το έτος 2022 και το κατά χάριν μηνιαίο χορήγημα σε βετεράνους και χήρες βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται και η καταβολή του επιδόματος βαριάς κινητικής αναπηρίας, το επίδομα φροντίδας σε άτομα με παραπληγία ή τετραπληγία, η χορηγία τυφλών και το επίδομα διακίνησης.

Το Υφυπουργείο σημειώνει ωστόσο, ότι αναφορικά με τις επιταγές για τους Αιτητές Διεθνούς Προστασίας, θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα των προηγούμενων μηνών και θα εκδοθούν κανονικά, δηλαδή περί τα τέλη Απριλίου.