Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χακερ σ

Ξανακτύπησαν οι χάκερς του Ανοικτού Πανεπιστημίου, προχωρώντας σε ανάρτηση ενός νέου βίντεο που αποδεικνύει πως κατέχουν αρχεία με προσωπικά δεδομένα. Λίγες μέρες μετά το πρώτο τους μήνυμα ότι απαιτούν την καταβολή λύτρων ύψους $100.000, επιχειρούν να εκβιάσουν ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο να προχωρήσει στην καταβολή τους.

Σημειώνεται ότι ο ΑΝΤ1 δεν προχωρά στην αναδημοσίευση του βίντεο καθώς εμπεριέχει προσωπικά δεδομένα, ωστόσο το θέμα αποκτά τεράστια σημασία, μιας και απομένουν λίγες μόλις ημέρες από την εκπνοή του τελεσίγραφου που έδωσαν οι χάκερς.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» παρενέβη ο Σύμβουλος Ασφάλειας Διαδικτύου, Ντίνος Παστός, εξηγώντας πως η συγκεκριμένη ομάδα χάκερς παίζει το «παιχνίδι του φόβου». Είναι αυτή η τακτική όπου αποδεικνύοντας τα όσα ισχυρίζονται, βρίσκονται σε θέση ισχύος ως προς το αίτημα καταβολής των  $100.000.

Μελετώντας και ο ίδιος τις εξελίξεις, αναφέρει πως αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι ότι κάποιος από την ομάδα χάκερς, ανοίγει τα αρχεία του Πανεπιστημίου που έχει στην κατοχή του και τα δείχνει στο βίντεο.

«Είναι σοβαρή απειλή, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα» σχολίασε ο κ. Παστός, τονίζοντας την σημασία να ενημερωθούν όλοι όσοι βρίσκονται εντός αυτών των αρχείων, για τις συνέπειες που μπορεί να έχει τυχόν δημοσίευσης τους. «Αν δεν ενημερωθεί, και δεν λάβει τα μέτρα του, τότε θα υποστεί επιπλέον ζημία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως ιστορικά η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει πληρωθεί από κανένα θύμα επίθεσης της. «Όλους διέρρευσαν τα αρχεία τους» σημείωσε ο Ντίνος Παστός.