Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξτφ

«Έχουμε δεχθεί και εμείς ένα σοβαρό περιστατικό κυβερνοεπίθεσης και προσπαθούμε όσο γίνεται καλύτερα να το αντιμετωπίσουμε», είπε ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρος Πασιαρδης στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι».  

Η πληροφόρηση που έχει από την Υπηρεσία Πληροφορικής του Πανεπιστημίου όπως ανέφερε είναι ότι, εντός της ημέρας, θα έχουν περισσότερη πληροφόρηση όσον αφορά κυρίως την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναφέρει ότι, αντιμετωπίζει από τις 27 Μαρτίου 2023 σοβαρό περιστατικό κυβερνοεπίθεσης. Για τον λόγο αυτό, κεντρικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου δεν είναι προσβάσιμες μέχρι τη διερεύνηση και επίλυση των περιστατικών. Συγκεκριμένα, δεν παρέχεται –προληπτικά– πρόσβαση στη(ν) Ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, Διαδικτυακή Πύλη Εργοδότησης, Διαδικτυακή Πύλη Υποψηφίων Φοιτητών και σε άλλες καίριες υπηρεσίες που αφορούν κυρίως την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΚΥ λαμβάνουν εσωτερική ενημέρωση. Όπου υπάρχουν προθεσμίες, όπως για παράδειγμα για θέσεις εργοδότησης, θα δοθούν σχετικές παρατάσεις.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου συνεργάζονται με διάφορους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων. Οι κρίσιμες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα επανέλθουν μόλις υπάρξει ομαλότητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, προέβει και σε ανάρτηση στο Facebook για να ενημερώσει ότι, ο ιστοχώρος, η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, οι διαδικτυακές πύλες και το σύστημα υποβολής αιτήσεων υποψηφίων φοιτητών/τριών ΔΕΝ λειτουργούν μέχρι νεοτέρας λόγω περιστατικού κυβερνοεπίθεσης.

Η ανάρτηση: