Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Παρίσι θα απαγορεύσει τα ηλεκτρικά σκούτερ από την 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, αφού το κοινό ψήφισε για την απομάκρυνσή τους από τους δρόμους. 

Ωστόσο οι διαχειριστές ηλεκτρονικών σκούτερ δήλωσαν ότι ελπίζουν να σταματήσουν τα σχέδια αυτά.

Η απαγόρευση των ηλεκτρονικών σκούτερ κέρδισε το 89% των ψήφων σύμφωνα με τον λογαριασμό του δημαρχείου στο Twitter σε κάτι που χαρακτηρίστηκε ως μια σπάνια «δημόσια διαβούλευση» που προκάλεσε μεγάλες ουρές στις κάλπες σε όλη την πόλη. Ωστόσο, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν χαμηλή, στο 7,46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Η δήμαρχος Anne Hidalgo δήλωσε ότι θα σεβαστεί την ψήφο.

Το 2021, σύνολο 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα που σχετίζονται με σκούτερ στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Παρίσι. Πέρυσι, το Παρίσι κατέγραψε 459 ατυχήματα με ηλεκτρονικά σκούτερ και παρόμοια οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τριών θανατηφόρων.

«Στη δουλειά μου, βλέπουμε πολλά τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από σκούτερ, επομένως βλέπουμε πραγματικά τα αρνητικά αποτελέσματα», δήλωσε στο Reuters η γενική γιατρός Audrey Cordier, 38 ετών, η οποία ψήφισε για την απαγόρευσή τους.

Ορισμένοι ψηφοφόροι δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν αυστηρότερους κανονισμούς από μια πλήρη απαγόρευση.

«Δεν θέλω τα σκούτερ να κάνουν ό,τι θέλουν στα πεζοδρόμια, αλλά η απαγόρευσή τους δεν είναι η προτεραιότητα», είπε ο Pierre Waeckerle, 35 ετών.