Τηλεόραση Ραδιόφωνο
e scooter σκουτερ

Εκστρατεία για τα σκούτερ βρίσκεται σε εξέλιξη από την αστυνομία ενώ μέσα σε δύο μήνες έχουν εκδοθεί 607 εξώδικα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Τάσος Ασιήκκης της υπηρεσίας πρόληψης και διαφώτισης του τμήματος Τροχαίας, ανέφερε τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες των σκούτερ.

Μεταξύ των όσων πρέπει να προσέξουν ανέφερε είναι η χρήση κράνους, γιατί αρκετοί κυκλοφορούν σε κεντρικές αρτηρίες χωρίς να φορούν κράνος.

Είπε ακόμα ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί των οδηγών σκούτερ, όπως παρατηρείται από έρευνες σε όλη την Ευρώπη, είναι η σύγκρουση του σκούτερ είτε με πέτρα είτε όταν πέσουν σε βαθιά λακκούβα. Ιδιαίτερα όταν οδηγούν με ψηλή ταχύτητα. Είπε ακόμα ότι από συγκρούσεις με αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες προκαλούνται τραύματα στους οδηγούς είτε στα άνω και κάτω άκρα, στο κεφάλι και στον λαιμό.  

Όπως ανέφερε υπάρχουν και άλλοι σοβαροί παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που η τροχαία δεν συστήνει και η σύγκρουση με αυτοκίνητα.

Αναφερόμενος στο όριο ταχύτητας σε πλατείες και πεζόδρομους. είπε ότι θα πρέπει να ορίζονται από τον κάθε δήμο ή κοινότητα και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα χιλιόμετρα την ώρα. Οι χώροι ανέφερε θα πρέπει να φέρουν ειδική σηματοδότηση και θα είναι μια μεταβατική διάταξη η οποία θα ισχύει από την 1η Μαρτίου του 2023. Για τους υπόλοιπους χώρους όπου επιτρέπεται η χρήση σκούτερ το όριο ταχύτητας θα είναι στα 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κυκλοφορία με σκούτερ στο βίντεο που ακολουθεί: