Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φε

Η καθυστέρηση επέμβασης άφησε ανάπηρο 39χρονο. Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και επιδικαστήκαν ποσά που αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

 

Όπως αποκαλύπτει ο Φιλελεύθερος στην απόφαση του Δικαστηρίου στις 27 Μαρτίου επιδικάστηκαν:

- €1.000.000 γενικές αποζημιώσεις.

- €517.179,84 ειδικές αποζημιώσεις.

- €359.760 αποζημιώσεις για τα μελλοντικά έξοδα φροντίδας του ενάγοντα και για την απώλεια μελλοντικών απολαβών.

Ο 39χρονος έμεινε ανάπηρος λόγω αμέλειας που αποδίδεται σε γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Συνολικά επιδικάστηκαν ποσά που αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για την μόνιμη αναπηρία που υπέστη 39χρονος σήμερα πρώην εκπαιδευτής και πρωταθλητής στο Ολυμπιακό άθλημα του Judo.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υποβολή χειρουργικής επέμβασης στον 39χρονο και ότι τα συγγράμματα, τα άρθρα οι έρευνες και οι μελέτες που έγιναν για την υπόθεση κατέδειξαν ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό πέραν του 90% η κατάσταση του 39χρονου θα αντιμετωπιζόταν και θα θεραπευόταν και δεν θα του προκαλείτο μόνιμη αναπηρία.

Όλα ξεκίνησαν στις 24/3/2009 όταν ο νεαρός τότε πρωταθλητής υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο  μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας του έγινε αξιολόγηση και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρακολουθείτο. Τρεις μέρες αργότερα παρουσίασε επιδείνωση της κατάστασης του υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ακολούθως διασωληνώθηκε   και τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα.  Ακολούθως ο 39χρονος υπέστη μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο και μέσα από μαρτυρίες που ακούστηκαν στο δικαστήριο από ειδικούς γιατρούς το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί από πλευράς γιατρών και σοβαρές καθυστερήσεις και επιδίκασε αποζημιώσεις τριών εκατομμυρίων ευρώ.