Τηλεόραση Ραδιόφωνο
΄λκ

Δυσφορία και δυσαρέσκεια εξέφρασαν τα μέλη της επιτροπής υγείας της βουλής, για την απόσυρση, από το Υπουργείο Υγείας, των κανονισμών για τα τέλη από αισθητικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ευθύμιος Δίπλαρος- Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας 

«Οι εν λόγω κανονισμοί  που σήμερα θα συζητούνταν ενώπιον μας  αφορούσαν τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται. Μιλάμε για επεμβάσεις που θα επέφεραν έσοδα  στον ΟΚΥπΥ πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ»

Την επιτροπή απασχόλησε επίσης ο έλεγχος και η τιμωρία ιατρών, οι οποίοι χρησιμοποιούν παραπλανητικές διαφημίσεις για ειδικότητες τις οποίες δεν κατέχουν.

Μαρίνα Νικολάου- Βουλεύτρια ΑΚΕΛ 

Ενημερωθήκαμε σήμερα από τον ΠΙΣ ότι μετά από εισηγήσεις τους  οι οποίες έχουν γίνει μετά από ενάμιση χρόνο κατατέθηκαν δύο νομοσχέδια τα οποία παρόλα αυτά δεν έχουν τεθεί ενώπιον της βουλής πρέπει να υπάρξει  ενδυνάμωση  του νομοθετικού πλαισίου για την άμεση και αυστηρή τιμωρία.

Για το θέμα είχε κατατεθεί και σχετική πρόταση νόμου βουλευτών αλλά δεν φαίνεται να προχωρά καθώς οι ποινές για ιατρούς που παρανομούν είναι αισθητά πιο αυστηρές στα νομοσχέδια.