Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πόπη Κανάρη.

Παραλύει την Πέμπτη, για τρεις ώρες το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Θα εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά, αφού οι εννέα ιατροί, μέλη της ΠΑΣΥΚΙ, οι οποίοι στελεχώνουν το τμήμα, θα κατέλθουν σε τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, «έχουμε κουραστεί από τα ευχολόγια και τις φλούδες υποσχέσεις. Θα φέρουν γιατρούς θα προσλάβουν γιατρούς, οι γιατροί παραμένουν οι ίδιοι και έχουν εξαντληθεί. Είχαμε κάνει παρόμοια στάση εργασίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε λίγες μέρες θα είναι Πάσχα και ακόμη περιμένουμε την πρόσληψη ιατρών στα ΤΑΕΠ».  

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες για πρόσληψη επιπλέον ιατρών οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποδώσει.  

Με τον κ. Κούμα να αναφέρει πως «κάποιοι γιατροί ναι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, έχουν προσληφθεί όμως τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν παραίτηση από εκεί που είναι, μέχρι να έρθουν, μέχρι να εγκατασταθούν, τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής που θα πάνε να δουλέψουν. Η Πάφος δεν έχει επιλεχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη σε μία προσπάθεια αποτροπής της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας, επικοινώνησε με την ΠΑΣΥΚΙ καλώντας την να αναθεωρήσει, με την οριστική απάντηση της συντεχνίας να εκκρεμεί.