Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρ

Σαφείς οδηγίες για λήψη άμεσων μέτρων για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, έδωσε ο ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης ήδη από χθες βράδυ, όταν  ενημερώθηκε για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών εντός και εκτός του σταδίου «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Οι πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη εξαιρετικά προβληματισμένο για τα επεισόδια και την έκτασή τους, αλλά και από την στάση των αρχών, εξ ου και η έκθεση γεγονότων που ζήτησε να του υποβληθεί.


Το πρωί η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠτΔ, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ ακολούθησε ενημέρωση του Προέδρου για την θέση της Δύναμης.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της βίας στα γήπεδα. Δεν θα είναι η τελευταία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για αυτό το ζήτημα. Δεν τελειώσαμε στην σύσκεψη.», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Μάλιστα όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζήτησε όπως τα μέτρα αυτά, αξιολογούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τυγχάνει και ο ίδιος ενημέρωσης.  

«Ο ΠτΔ έχει την βούληση να μεταφέρει την αποφασιστικότητά του να ολοκληρώσει με αυτό το ζήτημα, να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα και δεν μπορούν κάποιοι, λίγοι, επικίνδυνοι να καταστρέφουν αυτό το άθλημα, τον αθλητισμό που είναι και πολιτισμός με τέτοια φαινόμενα.», επισήμανε ο κ. Λετυμπιώτης. 

Η «γύμνια» της κάρτας φιλάθλου

Τα χθεσινά επεισόδια φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το θέμα της κάρτας φιλάθλου. Τα συνεχή περιστατικά βίας σε αγώνες όλων των αθλημάτων και η αδυναμία να εντοπιστούν και οδηγηθούν οι χούλιγκανς ενώπιον δικαιοσύνης, φανερώνουν αν μη τι άλλο την αποτυχία σωστής εφαρμογής της νομοθεσίας. Να σημειωθεί ότι ούτε στο στάδιο Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, όπως προβλέπει η  νομοθεσία.
Το θέμα της βίας στα γήπεδα και της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου, δεν αποκλείεται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον της Βουλής.

«Αν χρειαστεί εμείς ως πολιτικές δυνάμεις, ως Βουλή των Αντιπροσώπων να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο, εδώ είμαι βέβαιη ότι θα απασχολήσει την Βουλή των Αντιπροσώπων.», επισήμανε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου. 

«Πρέπει να συζητήσουμε πολύ σοβαρά, να αξιολογήσουμε και το νομικό πλαίσιο και τις διαδικασίες αλλά αυτό δεν θα πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου, ούτε απλά για να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με τα συγκεκριμένα επεισόδια. Εδώ είμαστε και ως κόμμα και ως Βουλή, να ακούσουμε τι έχει να πει η κυβέρνηση που πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία.», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. 

Με ανακοινώσεις καταδίκασαν τα επεισόδια όλα τα κόμματα.