Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μη

Τραυματισμοί τριών αστυνομικών, σπασμένα αυτοκίνητα  και ζημίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι ταραξίες εφοδιασμένοι με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα έσπαζαν και έκαιγαν  ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, δημιουργώντας  μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Αυτός είναι εν πολλοίς ο απολογισμός των χθεσινών  επεισοδίων που διαδραματίστηκαν για δυο περίπου ώρες  μέσα και έξω από το στάδιο Τάσος Παπαδόπουλος «Ελευθερία» κατά τον καλαθοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

Από τη μανία των χούλιγκαν, δεν ξέφυγε ούτε  ο σταθμός λεωφορείων  της  Cyprus Public Transport, που βρίσκεται απέναντι από τον χώρο στάθμευσης του σταδίου,  ο οποίος κάηκε ολοσχερώς.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τα χθεσινά επεισόδια, η πυρκαγιά στο υποστατικό εκδηλώθηκε στην 4:30 ενώ το προσωπικό σχόλασε στις 4.

Με τέσσερα  πυροσβεστικά οχήματα  ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία  η οποία δέχθηκε τη κλήση λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα, ωστόσο τίποτα απολύτως δεν κατέστη εφικτό να διασωθεί από τον σταθμό των  λεωφορείων.

«Χρησιμοποιήθηκαν εύφλεκτή ύλη σε συνδυασμό με χαρτί   όπου και έγινε η συγκεκριμένη φωτιά, η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε αριθμός δετών τα οποία ενέπλεκαν σε φωτιά, επίσης σε ένα χώρο αναμονής   μια στάση λεωφορείου και σε διάφορα άλλα άχρηστα υλικά που βρίσκονταν πλησίον  του συγκεκριμένου υποστατικού το οποίο έπαθε εκτεταμένες ζημίες», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής. 

Πέραν από τις υλικές ζημίες που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ  οι εταιρεία έχασε και τις εισπράξεις της ημέρας  οι οποίες ήταν περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ και βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο εντός του υποστατικού.

«Εξυπηρετεί 2,600 άτομα ημερησίως αυτός ο σταθμός  οπότε είναι μεγάλο το πλήγμα με τις μεταφορές», σημείωσε ο Εμπορικός Διευθυντής Cyprus Public Transport, Αλέξανδρος Καμπερός. 

Εκτεταμένες ήταν οι ζημίες και εντός τους σταδίου.

Οι ταραξίες ξερίζωσαν τους νιπτήρες των αποχωρητηρίων και έσπασαν τα πλακάκια εκσφενδονίζοντας τα ο ένας στην μεριά του άλλου.
Πέραν τούτων,  ζημίες υπήρξαν και σε πλαστικές καρέκλες του σταδίου και σε διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μπορεί οι τραυματισμοί των τριών αστυνομικών από φωτοβολίδες και πέτρες να μην ήταν ευτυχώς  σοβαροί, ωστόσο έντονοι παρουσιάζονται  στις δηλώσεις τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των μελών της δύναμης.

«Είμαστε προμηθείς δυστυχώς και κάποιοι  άλλοι παρουσιάζονται επιμηθείς », σημείωσε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης. 

«Βλέπουμε να πυρπολείται να καίγονται περιπολικά και δυστυχώς δεν βλέπουμε ένα υπάρχει το οτιδήποτε αισιόδοξο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΑΣΔΥΚ, Λούκας Χρίστου. 

Οι συντεχνίες των αστυνομικών ζητούν από την ηγεσία της αστυνομίας  περισσότερη στήριξη για να μπορούν οι αστυνομικοί να επιτελέσουν σωστά το έργο τους και να πατάξουν των χουλιγκανισμό.