Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν τιμούν κανένα και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά ήταν η πρώτη επίσημη αναφορά του προέδρου της δημοκρατίας μπροστά από τις κάμερες σε ότι αφορά τα σοβαρά επεισόδιά που καταγράφηκαν χθες. Πληροφορίες ήθελαν από χθες το πρόεδρο να ήταν έντονα ενοχλημένος για τα όσα διαδραματίστηκαν. Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης  παρέλαβε την σχετική έκθεση γεγονότων που ζήτησε και αφού την μελέτησε έδωσε οδηγίες το θέμα να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του μεθαυριανού Υπουργικού Συμβουλίου και μας προϊδέασε για πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Εμείς ρωτήσαμε τον πρόεδρο αν ήταν απλός πολίτης είχε εμπιστοσύνη να μεταβεί σε ένα στάδιο με τα παιδιά του και νομίζω αξίζει να δούμε το τι απάντησε και να επανέλθουμε

Η έκθεση γεγονότων βρίσκεται ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Όπως ακούσαμε από τον ίδιο τον πρόεδρο ήδη η έκθεση γεγονότων βρίσκεται ενώπιον του και θα την μελετήσει. Στην συγκεκριμένη έκθεση ο αρχηγός αστυνομίας φαίνεται αρχικά να έδωσε κάποιες εισηγήσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτό βρίσκεται  και το θέμα μετακίνησης οπαδών . Την ίδια ώρα καταγράφει τα γεγονότα όπως του μεταφέρθηκαν από τους αξιωματικούς της επιχείρησης  ενώ γίνεται αναφορά και για τον λόγο που ο αγώνας είχε κριθεί ο μέτριας επικινδυνότητας.

Πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η δυσαρέσκεια του προεδρικού για τα όσα έγιναν χθες καταγράφηκε και μέσα από την πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο δικαιοσύνης. Η αρμόδια υπουργός κάλεσε εκτάκτως τον αρχηγός αστυνομίας τον βοηθό αρχηγό τοπικής αστυνόμευσης που ασχολείται με τα θέματα αστυνόμευσης αγώνων  καθώς επίσης και τον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας όπου και ζήτησε μια πρώτη ενημέρωση. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε  η κυρία Προκοπίου ήταν έντονη από τα όσα καταγράφηκαν χθες αλλά και τις εικόνες που είδε ολόκληρη η Κύπρος και όχι μόνο. Κατά τη σύσκεψη έχει αποφασιστεί να ληφθούν κάποια άμεσα και κάποια μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες ενώ θα υπάρξουν και άλλες συσκέψεις τις επόμενες μέρες.

Η ενημέρωση στις αρχές 

Άξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός πως χθες τέσσερα λεωφορεία ξεκίνησαν από την Λεμεσό έφτασαν στην πρωτεύουσα για να κατευθυνθούν στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία με τι αρχές να  μην έχουν εικόνα για την συγκεκριμένη μετακίνηση . Για το λόγο αυτό τα λεωφορεία δεν τα συνόδευαν περιπολικά αλλά ούτε και από  τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας στην Λεμεσό δεν έφτασαν σχετικές πληροφορίες στους συναδέλφους τους  στην Λευκωσία. Οι αρχές τόνιζαν σήμερα πως ο αγώνας κρίθηκε μέτριας επικινδυνότητας γιατί δεν υπήρχαν σχετικές πληροφορίες. Εμείς σήμερα κάναμε μια απλή έρευνα σε μέσα κοινωνική δικτύωσης και εντοπίσαμε μία ανάρτηση από οπαδούς που αναφέρονταν πως χθες θα υπήρχαν λεωφορεία και πως το μέρος και η ώρα θα ανακοινώνονταν σε μεταγενέστερο στάδιο. Ανάρτησης που προφανώς στο αρχηγείο αστυνομίας δεν είδαν.

Σε διαθεσιμότητα ένας αστυνομικός

Και μέσα σε όλα αυτά υπήρξε και η διαθεσιμότητα ενώ αστυνομικού ο οποίος εντοπίστηκε σε ένα από τα λεωφορεία των οπαδών του Απόλλωνα που είχαν ακινητοποιηθεί και οδηγηθεί στην αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας. Ο αστυνομικός φαίνεται σύμφωνα και με το αρχηγείο μνα αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν  στο λεωφορείο με την ηγεσία να διατάζει την διαθεσιμότητα του για περίοδο ενός μηνός μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. Πάντως στα λεωφορεία χθες εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών για αυτό υπήρξε και μια σύλληψη ενός 27χρονου ενώ  δεύτερος συνελήφθη σχετικά με τα επεισόδιά. Στα λεωφορεία εντοπίστηκαν επίσης και κάποια προσωπικά αντικείμενα μελών της ΜΜΑΔ αλλά και μια παγωνιέρα με μπουκάλια που περιείχαν βενζίνη  σύμφωνα με τις αρχές.

Νέα σύσκεψη αύριο

Αύριο στο αρχηγείο  αστυνομίας αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη με φόντο αγώνες υψηλού για εμάς κινδύνου δεν ξέρουμε πως θα αξιολογηθούν στο αρχηγείο. Για το λόγο αυτός πληροφορίες αναφέρουν πως ο αρχηγός της δύναμης ακύρωσε μετάβαση του στο εξωτερικό για να δει ο ίδιος τα όσα θα αποφασιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.